Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αδυνάτισμα στο σπίτι: 10 συμβουλές για φυσική απώλεια βάρους
PLUS

Αδυνάτισμα στο σπίτι: 10 συμβουλές για φυσική απώλεια βάρους

Αδυνάτισμα στο σπίτι: 10 φυσικοί τρόποι να χάσετε βάρος

Οι ώρες που περνάμε μέσα στο σπίτι είναι πλέον απεριόριστες. Και φυσικά, αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, το έχουμε ρίξει στο φαγητό, χωρίς πολλές φορές να το ελέγχουμε. Αυτό, σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή, στην οποία πολλοί από εμάς έχουμε υποβληθεί, η ιδέα της γυμναστικής είναι πολύ μακριά. Οι ειδικοί από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι αυτό το διάστημα, που έχουμε περιορίσει δραματικά τις μετακινήσεις μας, είναι ιδανικό, για να αλλάξουμε κάποιες κακές συνήθειες στη διατροφή μας και βγαίνοντας από την καραντίνα να έχουμε χάσει τα περιττά κιλά.

Ακόμη και να κάνουμε γυμναστική, από μόνο του δεν φτάνει για να καταφέρουμε να αδυνατίσουμε. Σύμφωνα με Βρετανούς μελετητές, υπάρχουν μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος δίχως να καταβληθεί υπέρμετρη προσπάθεια. Αυτό, γιατί όπως θα καταλάβετε από τα παρακάτω, πρόκειται για συνήθειες που είτε πρέπει να διακόψουμε, είτε πρέπει να τις “υπενθυμίζουμε” πιο συχνά στον οργανισμό μας.

Οι 10 συμβουλές των ειδικών

1. Σκεφθείτε πως είστε αδύνατοι

Έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσετε βάρος, εάν ονειρεύεστε συνεχώς τον νέο, αδύνατο εαυτό σας. Και όσο πιο αληθινή είναι η εικόνα που δημιουργείτε στο μυαλό σας, τόσο πιο έντονη θα είναι η επιθυμία σας να την πραγματοποιήσετε.

2. Να πίνετε πολύ νερό

Είναι εύκολο να μπερδέψετε την δίψα με την πείνα και να απλώσετε το χέρι σε ένα μπισκότο, ενώ στην πραγματικότητα θέλετε ένα ποτήρι νερό. Φροντίστε, συνεπώς, να είναι καλά ενυδατωμένος ο οργανισμός σας. Για να μπορέσετε να επιτύχετε τον στόχο των οκτώ ποτηριών νερού που συνιστούν πολλοί ειδικοί, φροντίστε να έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό στο γραφείο σας ή στο ψυγείο, από το οποίο θα πίνετε συνεχώς στη διάρκεια της ημέρας

3. Να τρώτε περισσότερα όσπρια και συγκεκριμένα φασόλια και φακές

«Όλα τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή αυξάνουν αργά και σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να αργεί να αναπτυχθεί το αίσθημα της πείνας», λέει η διατροφολόγος δρ Ουέντυ Ντόϋλ. Προσπαθήστε να προσθέτετε διάφορα είδη οσπρίων στις σάλτσες για ζυμαρικά, στις σούπες και στα βραστά φαγητά με κρέας για να τα κάνετε πιο χορταστικά, δίχως να αυξάνετε την περιεκτικότητά τους σε λίπη ή θερμίδες.

4. Μην παραλείπετε γεύματα

«Η διατήρηση σταθερών των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έχει ζωτική σημασία, αν θέλετε να αποφύγετε τις… κρίσεις πείνας που σας οδηγούν στο τσιμπολόγημα και την πολυφαγία», επισημαίνει η δρ Ντόϋλ.

5. Περιορίστε το λάδι

«Αν χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα μόλις μια κουταλιά της σούπας λάδι λιγότερο την ημέρα, μέσα σε έναν χρόνο θα έχετε χάσει αρκετές θερμίδες, ώστε η ζυγαριά σας να σας δείχνει τουλάχιστον 4 κιλά λιγότερο», υπογραμμίζει η διαιτολόγος Τζούλιετ Κέλοου.

7. Να καθαρίζετε το σπίτι

Δύο ώρες δουλειές του σπιτιού την εβδομάδα «καίνε» αρκετές θερμίδες ώστε να χάνονται περισσότερα από 3 κιλά τον χρόνο! Και όσο περισσότερες βαριές δουλειές κάνει κανείς, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει, χώρια που το σπίτι θα λάμπει από καθαριότητα.

8. Να τρώτε πρωτεΐνες

Μην αμελείτε τις λίγων λιπαρών πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια, το ψητό κοτόπουλο και το άπαχο κρέας. Μελέτες που διεξήχθησαν στο Ερευνητικό Ίδρυμα Ρόουετ, στην Αμπερντήν, έδειξαν ότι οι πρωτεΐνες είναι πιο αποτελεσματικές στον κορεσμό της πείνας απ’ όσο οι υδατάνθρακες ή τα λίπη. Αν, συνεπώς, τρώτε λίγες πρωτεΐνες με το μεσημεριανό σας, θα ελαττώσετε τις πιθανότητες να τσιμπολογήσετε κάτι ανθυγιεινό το απόγευμα.

9. Μην εγκαταλείψετε τις γλυκές γεύσεις!

Η δρ Άνν ΝτεΛόϋ, καθηγήτρια Διαιτητικής στο Queen Margaret University College, στο Εδιμβούργο, πιστεύει πως λίγες γλυκές τροφές μπορούν να κάνουν την δίαιτα πιο εύγευστη και πιο εύκολη. Προτιμήστε, όμως, όσες αποτελούν καλές πηγές και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως τα γιαούρτια φρούτων (είναι πλούσια σε ασβέστιο) και τα ξηρά φρούτα (είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες).

10. Να κάνετε επιτόπιο τζόγκινγκ

Εντάξει, η λοιπή οικογένειά σας μπορεί να νομίζει ότι τρελαθήκατε, αλλά εάν κάνετε επιτόπιο τζόγγινγκ επί δύο λεπτά, τρεις φορές κάθε απόγευμα, μπορείτε να χάσετε ακόμα και 3 κιλά σε έναν χρόνο!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία φρέσκων λαχανικών στη διατροφή του πρωτοκόλλου βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα οι ειδικοί συστήνουν και τη λήψη πολυβιταμινών, οι οποίες, όμως, δεν πρέπει να περιέχουν γλυκαντικές ουσίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις