Αθήνα

°C

Κυριακή

09

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ιωάννης Απέργης Αλβανία: «Το αφεντικό μου έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς»
LIFESTYLE

Ιωάννης Απέργης Αλβανία: «Το αφεντικό μου έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς»

Ιωάννης Απέργης Αλβανία: Είναι μεγάλο λάθος οι Αλβανοί καλλιτέχνες να κρύβουν την καταγωγή τους

Ο ηθοποιός Ιωάννης Απέργης κατάγεται από την Αλβανία και είναι πρωταγωνιστής στην σειρά «Παρουσιάστε» όπου υποδύεται τον Αλβανό. Ο γνωστός ηθοποιός έχει μιλήσει κατά καιρούς για το bullying που έχει υποστεί λόγω της καταγωγής του. Ο ίδιος όμως κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ασχοληθεί με την υποκριτική. Μιλώντας στην κάμερά της εκπομπής «Pop Up» αποκάλυψε τον τρόπο με το οποίο διαχειρίστηκε τις υποτιμητικές συμπεριφορές που είχε δεχθεί στο παρελθόν. «Πρέπει να βλέπεις μόνο το στόχο, είσαι ένας βράχος που πέφτει και τα παίρνει όλα μαζί του. Έτσι ακριβώς πρέπει να νιώθεις. Είχα γράψει στο ταβάνι “Γιάννη, μπορείς! Είσαι ο καλύτερος”, ήθελα να το βλέπω», είπε αρχικά.

«Σίγουρα με έχουν φάει από δουλειές και ακροάσεις. Αν και οι μισές ακροάσεις είναι ψεύτικες. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Έχουν αποφασίσει από πριν ποιους θα πάρουν», είπε αναφορικά με τις δουλειές που έχει χάσει.

Ιωάννης Απέργης: Είναι μεγάλο λάθος οι Αλβανοί καλλιτέχνες να κρύβουν την καταγωγή τους

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλοί καλλιτέχνες που έχουν καταγωγή από την Αλβανία ντρέπονται να το αποκαλύψουν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μεγάλο λάθος οι Αλβανοί καλλιτέχνες να κρύβουν την καταγωγή τους, αλλά υπάρχει και μια δικαιολογία. Δηλαδή, αν ήσουν Ιταλός θα έβγαινες να το πεις κατευθείαν; Τι έχει ο Ιταλός και τι δεν έχει ο Αλβανός; Φυσικά και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος κάποιων ανεγκέφαλων, αλλά δεν με αφορά κιόλας. Εγώ είμαι άλλο και το δείχνω κάθε μέρα με τη στάση μου προς τους συνανθρώπους μου, με τη δουλειά μου, με την αφοσίωσή μου», είπε και πρόσθεσε:

«Φυσικά και πρέπει να πεις από πού είσαι, δεν είναι ντροπή. Το διαφορετικό πάντα το δείχνουμε με το χέρι, πάντα το κάνουμε στην άκρη, στο περιθώριο. Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να είμαστε αγαπημένοι σε αυτά τα Βαλκάνια που είναι πάρα πολλές χώρες και πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ρήγα Φεραίου, όλοι μαζί. Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί στα βόρεια προάστια, το αφεντικό μου μού έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς πελάτες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις