Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νόρα Κατσέλη υγεία: Το ιατρικό ανακοινωθέν της Ευρωκλινικής Αθηνών
ΕΛΛΑΔΑ

Νόρα Κατσέλη υγεία: Το ιατρικό ανακοινωθέν της Ευρωκλινικής Αθηνών

Νόρα Κατσέλη υγεία: Η χειρουργική παρέμβαση εξελίχθηκε χωρίς επιπλοκές αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τη Νόρα Κατσέλη που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Η Ευρωκλινική Αθηνών εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας της Νόρας Κατσέλη αναφέροντας πως παραμένει νοσηλευόμενη σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ, υπό στενή νευρολογική παρακολούθηση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την Νόρα κατσέλη

Σας ενημερώνουμε ότι εχθές 20/04/2021 και ώρα 20:07 διακομίσθηκε στη ΜΕΘ Ευρωκλινικής Αθηνών η κυρία Νόρα Κατσέλη με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Λαμβάνοντας υπόψη την κλινική κατάσταση της ασθενούς και την έκταση του αιματώματος, αποφασίσθηκε η άμεση νευροχειρουργική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας. Η χειρουργική παρέμβαση εξελίχθηκε χωρίς επιπλοκές. Η ασθενής παραμένει νοσηλευόμενη σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ, υπό στενή νευρολογική παρακολούθηση.

Οι θεράποντες ιατροί:

Ζησιμοπούλου Βάσω, Νευρολόγος, Υπεύθυνη Μονάδας Εγκεφαλικών, Ευρωκλινική Αθηνών
Σουγιουλτζόγλου Μιλτιάδης, Διευθυντής Νευροχειρουργός, Ευρωκλινική Αθηνών
Παναγόπουλος Ζώης, Διευθυντής ΜΕΘ, Ευρωκλινική Αθηνών

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ευρωκλινικής Αθηνών

Κωνσταντίνου Ανδρέας, Διευθυντής Παθολόγος

Η 74χρονη σήμερα Νόρα Κατσέλη ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με την πολιτική και υπήρξε βουλευτής στη Β Αθήνας. Όμως, εγκατέλειψε τα «κοινά» οικειοθελώς. Πρώτα όμως έγινε γνωστή ως ηθοποιός αφού σε νεαρή ηλικία είχε αποφασίσει ότι αυτό ήθελε να γίνει. Όταν η αδελφή της πήγε με υποτροφία στην Αμερική για να σπουδάσει θέατρο, εκείνη σπούδαζε εδώ αρχαιολογία. Το περίεργο είναι, όπως λέει, ότι η Λούκα Κατσέλη σταμάτησε τις σπουδές στο θέατρο για να ασχοληθεί με τα οικονομικά και εκείνη εγκατέλειψε την αρχαιολογία για να σπουδάσει θέατρο. Κι αυτό ήταν κάτι που δεν της συγχώρεσε ποτέ ο πατέρας της. Το θεώρησε λάθος. Παρά το γεγονός ότι ήταν σκηνοθέτης, δεν ήθελε η Νόρα να ασχοληθεί με την υποκριτική επειδή πίστευε ότι ήταν πολύ ευαίσθητη. «Δεν έγινα δυστυχισμένη όμως. Ήταν επιλογή μου και είμαι πάρα πολύ περήφανη για την απόφασή μου», λέει σήμερα.

Η Νόρα Κατσέλη πιστεύει στο θεσμό της οικογένειας και έμαθε από μικρή τι θα πει αυτή η έννοια αφού πολλές φορές συγκεντρώνονταν όλοι μαζί στο σπίτι τους κι έτρωγαν. Την πληγώνει η αγριάδα του κόσμου και τη στεναχωρεί ότι κάποιοι δεν έχουν μνήμη. Θεωρεί μάλιστα ότι πρέπει να τιμούν τους ανθρώπους γι’ αυτό που είναι. Όμως, ξέρεις ότι οι δύο χώροι στους οποίους έχει εμπλακεί χρειάζονται καλές δημόσιες σχέσεις. Εκείνη ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν είναι καλή σε αυτά.

Δηλώνει περήφανη που μπήκε στην πολιτική από την οποία αποχώρησε οικειοθελώς γιατί θεώρησε ότι προδίδει τον κόσμο. Η Νόρα Κατσέλη μετά την αποχώρησή της από την πολιτική, ασχολήθηκε ξανά με τη μεγάλη της αγάπης, το θέατρο. Βρέθηκε για έξι μήνες στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αλλά πλέον δεν εργάζεται. Παρακολουθεί ωστόσο τα δρώμενα και έχει άποψη. Τονίζει μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό να έχεις τη στήριξη του κόσμου και να λειτουργείς προς όφελος των πολιτών. Και χαίρεται που τουλάχιστον ο κόσμος, όποτε τη συναντά, της μιλά με αγάπη και δεν την προσβάλλει.

Με τον πρώην σύζυγο μου κάνουμε στενή παρέα – Έχει ξαναπαντρευτεί μια παλιά φίλη μου

Η Νόρα Κατσέλη έχει πει για το διαζύγιό της: “Δούλευα συνέχεια. Κάποια στιγμή νόμισα πως ήμουν έγκυος και θα το κρατούσα, γιατί ήθελα ν’ αποκτήσω παιδί με τον Νάσο. Δεν το επιδίωξα, όμως, και δεν προέκυψε. Ο άντρας μου είχε επίσης μια κόρη από τον πρώτο του γάμο και τα κορίτσια μεγάλωσαν μαζί σχεδόν, έχουν την ίδια ηλικία. Η κόρη μου λατρεύει τον πατέρα και τον πατριό της εξίσου. Έπειτα, με τον πρώην σύζυγο μου, μετά τα πρώτα δύσκολα χρόνια, κάνουμε στενή παρέα. Έχει ξαναπαντρευτεί μια παλιά φίλη μου κι έχουμε πάει και διακοπές μαζί και, πάντα μα πάντα, μαζευόμαστε την παραμονή των Χριστουγέννων και το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι μου. Υπάρχουν ουσιαστικοί οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ μας”.

Η εγγονή μου είναι η αδυναμία μου

Η Νόρα Κατσέλη αναφερόμενη σ΄αυτήν είχε πει: “Η κόρη μου σπούδαζε ούσα παντρεμένη και απέκτησε στη συνέχεια το παιδί. Έκανε τα πάντα, όπως κι εγώ. Την Ελεωνόρα τη λατρεύω, είναι γλυκό και γοητευτικό πλάσμα, αλλά η μεγάλη αδυναμία μου είναι η κόρη μου. Με το εγγόνι έχεις όλα τα καλά, χωρίς ευθύνες. Με την κόρη μου είμαστε πολύ δεμένες, αλλά και πολύ ανεξάρτητες. Είχα το φόβο του θανάτου και τι θ’ απογίνει το παιδί μου και της έμαθα από μικρή να είναι ανεξάρτητη, να μαγειρεύει, να κερδίζει το χαρτζιλίκι της κρατώντας παιδάκια. Μου έλεγε ο πρώην σύζυγος μου «Θα λέει ο κόσμος ότι η κόρη της Κατσέλη έχει ανάγκη από δουλειά σε τόσο μικρή ηλικία», και του απαντούσα πως «Πρέπει να μάθει πώς βγαίνουν τα χρήματα και πώς να τα διαχειρίζεται». Φοβόμουν μήπως μου συμβεί κάτι και δεν τα βγάλει πέρα μόνη της”.

Δεν υπήρξα ποτέ πολιτικός στο επάγγελµα, ήµουν µια ιδεολόγος πολιτικός

Η Νόρα Κατσέλη είχε πει σε συνέντευξή της: ” Όταν κατάλαβα ότι δεν διαφέρω από τους αντιπάλους µου και έβλεπα ότι τα κόµµατα γίνανε όλα ίδια, δεν είχα λόγο για να µείνω στο ΠΑΣΟΚ. Δεν ήθελα να υπάρχω στην πολιτική σκηνή µόνο και µόνο για να λέω ότι είµαι βουλευτής. Και βλέπεις ότι ΠΑΣΟΚ σήµερα δεν υπάρχει. Είναι άγριο σπορ η πολιτική, σκέψου ότι αναγκάστηκα να παντρευτώ τον δεύτερο άντρα µου, Νάσο Καλογερόπουλο, για να µη λένε διάφορα µέσα στη βουλή”.

Δεν πούλησα ποτέ τα ρούχα µου για να ζήσω

Όλα αυτά τα βγάζουν κάποιοι έτσι, απερίσκεπτα. Είχα ασχοληθεί µε τα ρούχα γιατί ταξίδευα συχνά στο εξωτερικό και γιατί µου αρέσει ο κόσµος να είναι καλοντυµένος. Δεν άνοιξα τις ντουλάπες µου και βγήκα στους δρόµους. Όπως κι όταν είπα ότι πλένω τις καλύτερες σκάλες και µε σταµατούσε ο κόσµος και µε ρώταγε αν ισχύει. Είπα ότι αν χρειαστεί θα το κάνω και δεν µε νοιάζει καθόλου, είχε δηλώσει η Νόρα Κατσέλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις