Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατασκοπεία Κως: Εντυπωσιακή καταδίωξη του Λιμενικού – Τα αρνείται όλα ο Αιγύπτιος
ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκοπεία Κως: Εντυπωσιακή καταδίωξη του Λιμενικού – Τα αρνείται όλα ο Αιγύπτιος

Κατασκοπεία Κως: Εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα

Εντυπωσιακές εικόνες έδωσε το Λιμενικό στη δημοσιότητα από τον τρόπο με τον οποίο εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Κω. Όπως θα δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, δύο σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής σπεύδουν με μεγάλη ταχύτητα και περικυκλώνουν το φουσκωτό με τους διακινητές και τους μετανάστες. Ειδικότερα, ο εντοπισμός του φουσκωτού που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή, έγινε στη θαλάσσια περιοχή “ΦΩΚΑ” λίγο έξω από την Κω από περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλύμνου , εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους, επί του οποίου επέβαιναν συνολικά οκτώ 8 αλλοδαποί στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασκοπεία Κως: Τον αναγνώρισαν οι μετανάστες

Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω που έσπευσε στο σημείο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον επιβατικό λιμένα Κω. Κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών, ένας 23χρονος αλλοδαπός εκ των οκτώ αποβιβασθέντων, αναγνωρίστηκε από το σύνολο των υπόλοιπων επτά αλλοδαπών ως ο διακινητής – χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Κω.

Επίσης, ο ίδιος αναγνωρίστηκε από μια 23χρονη και μια 27χρονη αλλοδαπή που συνελήφθησαν το πρωί της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο του νησιού, ως ο διακινητής – οδηγός που τις μετέφερε επίσης στην Κω προ επτά ημερών. Ο 23χρονος συνελήφθη για παράνομη είσοδος, παράνομη διακίνηση προσώπων και έγκλημα κατ’ εξακολούθηση. Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν και σε άλλες συλλήψεις στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών των Αρχών για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα και συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων αλλοδαπών αναγνώρισαν άτομα ως μέλη του κυκλώματος διακίνησής τους από την Τουρκία στην Κω και εν συνεχεία στην ενδοχώρα, αρκετούς από τους αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων έχουν ήδη εκδοθεί εθνικά και διεθνή εντάλματα σύλληψης. Το Λιμεναρχείο Κω διενεργεί προανάκριση, ενώ το χρησιμοποιηθέν ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Ο 43χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ φέρεται να είπε στους λιμενικούς πως ό,τι έχει να πει, θα το πει στον Εισαγγελέα. Οι Αρχές πάντως βλέπουν “κύκλωμα” με βαθιες ρίζες, έκαναν “φύλλο και φτερό” το σπίτι του Αιγύπτιου στην Κω όπου και εργαζόταν ως μόνιμος υπάλληλος. Εκεί βρήκαν και το βιντεοληπτικό υλικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να βρεθούν οι τελικοί παραλήπτες του υλικού.

Κατασκοπεία Κως: “Η Ελλάδα έχει και φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα της”

Την ικανοποίηση του για την εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. “Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για μία ακόμα φορά, λειτούργησαν με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα”, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης. “Η Ελλάδα έχει και φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα της και καταπολεμά τα κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους, συχνά κάτω από την προστασία της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Πολλά συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής τους”.

Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιχείρηση του Λιμενικού ανάρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. “Εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Κω. Η θάλασσα έχει σύνορα και τα φυλάμε. Η διαρκής μάχη με τα κυκλώματα διακινητών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και θετικά αποτελέσματα. Μπράβο στο Λιμενικό Σώμα”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις