Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ιερώνυμος Πάσχα 2021: Συνομιλία για τη λειτουργία των ναών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος Πάσχα 2021: Συνομιλία για τη λειτουργία των ναών

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος Πάσχα 2021: Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων τους την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Δείτε ακόμη: Γιαμαρέλλου και Σαρηγιάννης δεν θέλουν Πάσχα στο χωριό

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος

Τι εισηγείται η ΔΙΣ

Η Εκκλησία προτείνει υπαίθριες Ακολουθίες, Ανάσταση σε πλατείες και αύλειους χώρους εκκλησιών, καθώς και μεγαλύτερο αριθμό πιστών εντός των ναών. Ειδικότερα, η πρόταση της Εκκλησίας είναι να επιτραπεί η παρουσία έως 100 ατόμων εντός των μεγάλων ναών και να ισχύσει η αναλογία του ενός πιστού ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου στις εκκλησίες.

Παράλληλα, προτείνει να επιτραπεί να γίνονται υπαίθριες Ακολουθίες, και η Ακολουθία της Ανάστασης να μπορεί να γίνει σε πλατείες και σε προαύλειους χώρους εκκλησιών.

Ακόμη, προτείνεται αλλαγή του ωραρίου, με τις ακολουθίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής να επεκτείνονται μέχρι τις 23:00 ή και τα μεσάνυχτα, ενώ η Ανάσταση μετά τα μεσάνυχτα. Πάντως, το κύριο αντικείμενο προβληματισμού των ειδικών είναι οι λιτανείες και οι περιφορές για το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού λόγω συνωστισμού. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προς το τέλος της εβδομάδας.

Εκκλησία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις