Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Alco Open 2021: Μπροστά η ΝΔ, τι λένε οι πολίτες για το Πάσχα
ΓΙΑ ΤΟ OPEN

Δημοσκόπηση Alco Open 2021: Μπροστά η ΝΔ, τι λένε οι πολίτες για το Πάσχα

Δημοσκόπηση Alco Open 2021: Η δημοσκόπηση της Alco για το OPEN αποτυπώθηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φτάνει το 13,6%.

Ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών, αλλά υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης εκτός νομού το Πάσχα, δείχνουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων όσον αφορά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco, για λογαριασμό του Open. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου (επί των εγκύρων), η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 13,6 μονάδων αντί του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8, το ΚΙΝΑΛ 5,9, το ΚΚΕ 5,6, η Ελληνική Λύση 4,2, το ΜέΡΑ25 2,9, ενώ αναποφάσιστοι δήλωσαν το 13,7.

Στο ερώτημα “Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;”, το 43% απάντησε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 29% είπε “κανέναν” και το 23% τον Αλέξη Τσίπρα. Όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, το 51% απάντησε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 64% θεωρεί ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση Alco Open 2021: Ικανοποίηση για τους εμβολιασμούς

Ωστόσο, ικανοποιημένοι δήλωσαν το 55% των ερωτηθέντων με την πορεία των εμβολιασμών, ενώ κατά 65% θεωρείται σωστή η απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια με self test. Μάλιστα, το 81% απάντησαν θετικά στο πώς βλέπουν το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων. Υπέρ της ελευθερίας μετακίνησης εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα τάσσεται το 62%, ενώ το 56% απαντούν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σχετικά με την εγκληματικότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις