Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα 2021 πληρωμή: Πριν την άρση ακινησίας η καταβολή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα 2021 πληρωμή: Πριν την άρση ακινησίας η καταβολή

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα 2021 πληρωμή: Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, φέρνει αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, φέρνει αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που είχαν θέσει το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας, πληρώνοντας αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που θα κυκλοφορήσει το όχημα. Συγκεκριμένα, για άρση ακινησίας ενός ΙΧ θα πληρωθούν αναλογικά τέλη, ενώ η άρση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής Μycar (aade.gr).

Σημειώνεται ότι η άρση ακινησίας μπορεί να γίνει μόνο μία φορά εντός του 2021. Το ύψος των τελών που θα κληθούν να πληρώσουν αυτοί οι οδηγοί είναι ανάλογο με τους μήνες άρσης ακινησίας, χωρίς πέναλτι, και η πληρωμή των τελών πρέπει να γίνει πριν την άρση της ακινησίας. Προϋπόθεση είναι και η ασφάλιση του οχήματος, αναφέρει ρεπορτάζ της εκπομπής “Κοινωνία Ωρα Mega”.

yellow volkswagen beetle on black asphalt road in tilt shift lens

Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι γλιτώνουν τα τεκμήρια διαβίωσης

Την ίδια ώρα, οι φορολογικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, και οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τις υποβάλουν μέχρι τέλος Ιουλίου. Η πλατφόρμα θα δέχεται δηλώσεις και τον Αύγουστο. Όσοι πληρώσουν εφάπαξ, θα έχουν έκπτωση 3%, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί σε 8 δόσεις.

Οι πληττόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι που είτε ανεστάλη η σύμβαση τους, είτε εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν “κουρεμένα ενοίκια” απαλλάσσονται φέτος από το άγχος των τεκμηρίων κατά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις