Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Τι είπαν Ουίλιαμ και Χάρι όταν μιλούσαν
ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Τι είπαν Ουίλιαμ και Χάρι όταν μιλούσαν

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Ειδικοί διάβασαν τα χείλη τους.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι είχαν την πρώτη -τουλάχιστον δημόσια- συνάντησή τους εδώ και έναν χρόνο, στην κηδεία του παππού τους, Φιλίππου. Ανάμεσα στα δύο αδέλφια, όπως δημόσια παραδέχθηκε και ο πρίγκιπας Χάρι, υπάρχει βαθιά ρήξη και παρά το τηλεφώνημα που είχαν μετά τη συνέντευξη του μικρότερου στην Οπρα, το χάσμα δεν έχει γεφυρωθεί.

Δείτε ακόμη: Το στεφάνι που έστειλε η Μέγκαν Μαρκλ για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ, μάλιστα, αποφάσισε τα δύο αδέλφια να μην περπατήσουν πλάι πλάι στη νεκρική πομπή πίσω από τη σορό του πρίγκιπα Φιλίππου, αν και βρετανικά ΜΜΕ χθες μετέδωσαν ότι αυτό ήταν απόφαση του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν εκείνος που ζήτησε από τον εξάδελφό τους, Πίτερ Φίλιπς, να περπατήσει ανάμεσά τους. Σε κάθε περίπτωση, τα δύο αδέλφια συνομίλησαν μετά την κηδεία του παππού τους. Η Κέιτ Μίντλετον φάνηκε να αναλαμβάνει ρόλο ειρηνοποιού και να κάνει το πρώτο βήμα για να σπάσει ο πάγος. Λεπτά αργότερα ήταν εκείνη που έκανε μερικά βήματα πίσω για να αφήσει τα δύο αδέλφια να μιλήσουν μεταξύ τους.

Τι λένε οι ειδικοί

Τώρα η «Mirror», επικαλούμενη ειδικούς στο διάβασμα των χειλιών, αποκαλύπτει τι συζήτησαν πρίγκιπας Ουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι μεταξύ τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έβγαλε τη μάσκα του, είπε: «Ήταν σπουδαία, έτσι δεν είναι;», εννοώντας την τελετή, με τον πρίγκιπα Χάρι να απαντά: «Ήταν όπως το επιθυμούσε (σ.σ.: ο πρίγκιπας Φίλιππος)».

Μετά τη σύντομη συνομιλία που είχαν με τον αρχιεπίσκοπο του Κατέρμπουρι, ο Ουίλιαμ είπε στον αδελφό του «όμορφη τελετή, αχ, η μουσική». Αμέσως μετά τα δύο αδέλφια μαζί με την Κέιτ άρχισαν να περπατούν μαζί προς το κάστρο, με τη δούκισσα του Κέιμπριτζ να μένει λίγο πιο πίσω, συνομιλώντας με την κοντέσσα του Ουέσεξ, για να αφήσει χώρο στα δύο αδέλφια να τα πούνε μεταξύ τους.

Ειδική στη γλώσσα του σώματος ανέφερε ότι Ουίλιαμ και Χάρι έμοιαζαν άνετοι. «Η Κέιτ φάνηκε να κάνει την πρώτη κίνηση στη συνομιλία, αλλά όταν τα αδέλφια άρχισαν να περπατούν οι δυο τους έγινε απολύτως φυσικά, χωρίς κανένα σημάδι άγχους ή διαφωνίας. Δεν ήταν ένα σόου που έγινε αναγκαστικά και δεν υπήρξε κανένα σημάδι ότι ο ένας επιχείρησε να αποφύγει τον άλλον. Στην πραγματικότητα, ο Ουίλιαμ σταμάτησε για να μπορέσει ο Χάρι να περπατήσει μαζί του, ανεβαίνοντας στον δρόμο. Μου φαίνεται ότι η θλίψη τους για τον παππού τους τούς έφερε ξανά κοντά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ειδικός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις