Εμβόλιο Johnson & Johnson έγκριση: Την Παρασκευή η απόφαση στις ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Johnson & Johnson έγκριση: Την Παρασκευή η απόφαση στις ΗΠΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: genikos genikos

Εμβόλιο Johnson & Johnson στις ΗΠΑ: Αναμένεται η επαναχορήγησή του - Τι δήλωσε ο Φαουτσί;

19.04.2021 | 11:17

Αναμένεται η λήψη της απόφασης για την επαναχορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δρ Αντονι Φάουτσι στην εκπομπή του CBS, «Face the Nation», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει «μιας μορφής συνέχιση». Το εμβόλιο έχει σταματήσει να χορηγείται μετά από περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων.  «Δεν γνωρίζω αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις. Θα το γνωρίζουμε μέχρι την Παρασκευή και θα εκπλαγώ πολύ… αν δεν υπάρξει συνέχιση με κάποια μορφή ως την Παρασκευή. Μια απόφαση σχεδόν βέβαιο θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές υγείας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της J&J. Προβλημάτισε η  εμφάνιση θρομβώσεων σε έξι γυναίκες από τους περίπου επτά εκατομμύρια εμβολιασμένους, και κρίθηκε αναγκαία η εξέταση των περιστατικών. Η επιτροπή των Αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών πρόκειται να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η χορήγησή του.

Οι δηλώσεις του Φαουτσί

Ο Φάουτσι είπε ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τελική απόφαση, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν μερικές πιθανότητες. «Μια από τις πιθανότητες είναι η επαναφορά τους, αλλά με κάποια μορφή περιορισμού ή με κάποια μορφή προειδοποίησης. Αλλά θεωρώ ότι μέχρι την Παρασκευή θα γνωρίζουμε την απάντηση σε αυτό».

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο J&J

Την Τρίτη αναμένεται να αποφανθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο Johnson & Johnson, μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ με την εκδήλωση ελάχιστων περιπτώσεων σπάνιας μορφής θρόμβωσης σε συνδυασμό με θρομβοπενία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόκειται για περιπτώσεις ανάλογες εκείνων που έχουν προκύψει στην Ευρώπη με το εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η ίδια η εταιρεία αποφάσισε να καθυστερήσει τις παραδόσεις δόσεων του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι να αποφανθούν για το ζήτημα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) της χώρας.

Exit mobile version