Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πακιστανοί διακινητές: Άρπαζαν και βασάνιζαν τα θύματα για λύτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Πακιστανοί διακινητές: Άρπαζαν και βασάνιζαν τα θύματα για λύτρα

Πακιστανοί διακινητές: Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για 13 σκληρούς Πακιστανούς κακοποιούς

Συμμορία-τρόμος, που διακινούσε παράνομα παράτυπους μετανάστες, άρπαζε και «φυλάκιζε» κάποιους από αυτούς, απαιτούσε «λύτρα» για την απελευθέρωσή τους, τους χτυπούσε, ενώ μέλη της προχωρούσαν και σε απόπειρες βιασμού, εξαρθρώθηκε  από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για 13 σκληρούς Πακιστανούς κακοποιούς, οι οποίοι με αρχηγό και εγκέφαλο της κτηνώδους συμμορίας, έναν 20χρονο συμπατριώτη τους, προχωρούσαν στις βίαιες ενέργειες κατά των άτυχων παράτυπων μεταναστών, που ήλπιζαν κάποια στιγμή σ αυτούς, στους οποίους είχαν καταβάλει χρηματικά ποσά,  για να βρεθούν στην Ευρώπη! Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι ενέργειες αστυνομικών της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομες μεταφορές και προωθήσεις αλλοδαπών, εντός και εκτός της Χώρας, καθώς και σε υπόθεση αρπαγής δύο αλλοδαπών.

Σε οργανωμένη επιχείρηση, που έλαβε χώρα στις περιοχές Ευόσμου, Μενεμένης και κέντρου Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για την υπόθεση δεκατρείς  αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος εγκέφαλος της οργάνωσης.

Οι κατηγορίες

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, σωματικές βλάβες, επικίνδυνη οδήγηση, παράνομη προώθηση αλλοδαπών & μεταφορά, καθώς και για παράνομη κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου. «Ειδικότερα», λέει αναλυτικά η Αστυνομία «κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Μαρτίου έως και αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, οι δράστες εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις παράνομης προώθησης είκοσι δύο  αλλοδαπών και μεταφορά τους προς τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας.’

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών, που οι δράστες κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, με τη χρήση σωματικής βίας, απειλών κατά της ζωής τους, ενώ παράλληλα απαιτούσαν εκβιαστικά από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Και απόπειρα βιασμού

Επιπρόσθετα, ο ένας εκ των παρανόμως παρακρατηθέντων, κατήγγειλε απόπειρα βιασμού σε βάρος του από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης». Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά σίδερα – ξύλινα και πλαστικά κοντάρια, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σε βάρος των απαχθέντων, ένας φορητός Η/Υ, πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, καθώς και  πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν τις παράνομες μεταφορές – προωθήσεις των αλλοδαπών με μεγάλη ταχύτητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις