Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Καθημερινή: “Μην κρύψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές κάτω από το χαλί”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Καθημερινή: “Μην κρύψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές κάτω από το χαλί”

Δένδιας - Καθημερινή: Στο Κάιρο μεταβαίνει σήμερα ο Ν. Δένδιας όπου θα έχει συνάντηση με τον Σ. Σούκρι

Στο Κάιρο μεταβαίνει σήμερα Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry). Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας είχε χθες, Σάββατο, συνάντηση στην Αθήνα με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ-Μένφι, με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις, την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης, τις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και τη σταθεροποίηση και ανοικοδόμηση της χώρας. Η συνομιλία ήλθε σε συνέχεια της “εξαιρετικά καλής συνάντησης” που είχε ο Μοχάμεντ αλ-Μένφι με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση σήμερα και με τον πρέσβη της Γαλλίας, Πατρίκ Μεσονάβ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είχε προηγηθεί χθες η τετραμερής σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο.

Νίκος Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές κάτω από το χαλί

Να μην κρύψουμε τις διαφορές μας κάτω από το χαλί, δηλώνει για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην πρώτη συνέντευξή του μετά το “θερμό επεισόδιο στην Άγκυρα με το Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. “Δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη” λέει στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Δένδιας, και επισημαίνει ότι η επίσκεψή του αυτή στόχευε στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία και ότι η επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο είναι δύσκολη και έχει ως προϋπόθεση η Άγκυρα να αρχίσει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως η σταδιακή βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, τονίζοντας πως “δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις