Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τα κάγκελα του μπαλκονιού: Συμβουλές που θα σας γλιτώσουν χρόνο
PLUS

Πώς να καθαρίσω τα κάγκελα του μπαλκονιού: Συμβουλές που θα σας γλιτώσουν χρόνο

Πώς να καθαρίσω τα κάγκελα του μπαλκονιού: Με αυτούς τους τρόπους δεν θα ξαναδείτε βρωμιά στην βεράντα σας.

Η βεράντα σας είναι ένας χώρος που όταν ο καιρός αρχίζει και ζεσταίνει, σας αρέσει να βγαίνετε εκεί και να περνάτε την ημέρα σας στον ήλιο και στο αεράκι. Είναι ένα μέρος που μπορεί να σας χαλαρώσει, να απολαύσετε τον καφέ σας ή ακόμη και το κρασί μας. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να καθαρίσετε το μπαλκόνι σας και να ξεκινήσετε από τα κάγκελα, που λίγο η σκόνη λίγο οι βροχές χρειάζονται το φρεσκάρισμα τους. Ιδού μερικές χρήσιμες συμβουλές από το idees.gr, για να δείτε τον σωστό τρόπο καθαρίσματος.

Καθάρισε σωστά τα κάγκελα της βεράντας σου

Σε μια λεκανίτσα ρίξε νερό και λεμόνι- η αναλογία πρέπει να είναι ίση 1:1- και πάρε μια σκληρή βούρτσα. Ξεκίνα να τρίβεις τα κάγκελα σου από πάνω προς τα κάτω. Αν φοβάσαι για την σκουριά και θέλεις ένα προϊόν που είναι για τα κάγκελα και το αλουμίνιο, μπορείς να πάρεις ένα καθαριστικό για αυτή τη δουλειά- αν και το νερό με το λεμόνι θα κάνει εξαιρετική δουλειά.

Μπαλκόνι

Τρίψε τα κάγκελα

Αν καθώς τρίβεις παρατηρήσεις ότι δεν καθαρίζουν τα κάγκελα της βεράντας σου και παραμένει σκουριά τότε αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν βάψιμο. Αν επιλέξεις να το κάνεις μόνος, θα χρειαστείς μπόλικη υπομονή. Αρχικά θα πρέπει να τρίψεις με γυαλόχαρτο τα κάγκελα πέρα πέρα στο μπαλκόνι σου. Έπειτα με το λάστιχο ξέπλυνε τα κάγκελα- προσοχή μην βρέξεις τους από κάτω-και αφού στεγνώσουν εντελώς τότε πέρασε τα με χρώμα.

Μπαλκόνι

Βάψιμο

Τώρα όσον αφορά το βάψιμο κάποιες βασικές λεπτομέρειες. Θα χρειαστεί να τα περάσεις μια στρώση αστάρι πρώτα για να τα μονώσεις, αλλά και για να απλωθεί η μπογιά από πάνω καλύτερα. Αφού στεγνώσει το αστάρι, τότε βάψτα- προτίμησε μια μέρα με μπόλικο ήλιο για να στεγνώσουν και γρήγορα!

Μπαλκόνι

Δείτε ακόμη:

Tips: Πώς θα καθαρίσεις σωστά την οθόνη του λάπτοπ
Πώς βγαίνει η σκουριά από τα ρούχα – Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς
Οι δύο καλύτεροι και φυσικοί τρόποι να “γυαλίσετε” τον φούρνο σας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις