Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σπρέι για εύκολο σιδέρωμα: Κάνε τη δουλειά σου πιο… ευχάριστη
PLUS

Σπρέι για εύκολο σιδέρωμα: Κάνε τη δουλειά σου πιο… ευχάριστη

Σπρέι για εύκολο σιδέρωμα: Πώς φτιάχνουμε το spray για εύκολο σιδέρωμα

Από όλες τις δουλειές του σπιτιού, το σιδέρωμα φέρνει τη μεγαλύτερη γκρίνια. Τα ρούχα φτάνουν πολλές φορές να σχηματίζουν βουνό, για να το πάρω απόφαση ότι πρέπει να σιδερώσω και φυσικά δεν τα σιδερώνω όλα. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που βιώνουν την ίδια αντιπάθεια για αυτή την οικιακή εργασία. Το να σιδερώσεις τα ρούχα απαιτεί ορθοστασία και είναι χρονοβόρο. Χώρια τη ζέστη που πρέπει να υποστείς, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρόλα αυτά είναι μια δουλειά απαραίτητη σε κάποια ρούχα, ώστε το ύφασμά τους να δείχνει σωστό όταν το φοράμε.

Πώς φτιάχνουμε το spray για εύκολο σιδέρωμα

Υλικά που θα χρειαστούν

Μπουκάλι με ψεκασμό

Απιονισμένο νερό

Μαλακτικό ρούχων

Oινόπνευμα

woman steaming clothes

Πώς φτιάχνουμε το spray για εύκολο σιδέρωμα

Μέσα στο ψεκαστήρι βάζουμε περίπου 100 ml απιονισμένο νερό, μια κουταλιά του γλυκού μαλακτικό ρούχων και μια κουταλιά του γλυκού καθαρό οινόπνευμα. Ανακινούμε το μπουκάλι με το μείγμα πριν από κάθε χρήση, ψεκάζουμε ελάχιστα πάνω στο ύφασμα και περνάμε με το σίδερο. Το οινόπνευμα το θέλουμε στο μείγμα για να βοηθά να εξατμίζεται γρηγορότερα η υγρασία στο ρούχο. Λογικά αυτή η ποσότητα που σας προτείνω είναι αρκετή για μια δόση σιδερώματος. Ωστόσο αν σας περισσέψει υγρό, μπορείτε να το αποθηκεύσετε αρκετές εβδομάδες στο ντουλάπι χωρίς πρόβλημα.

👗Συμβουλές για τέλειο σιδέρωμα ρούχων

Για να αποφύγετε τις ζάρες, τοποθετήστε μια τυλιγμένη σε ρολό πετσέτα σε κάθε μανίκι πριν το σιδέρωμα. Επίσης, καθώς σιδερώνετε απομακρύνετε τις φρεσκοσιδερωμένες επιφάνειες μακριά από εσάς.

Για την αποφυγή ζαρώματος σε γιακάδες, μανσέτες και στριφώματα, σιδερώστε πρώτα τη λάθος πλευρά. Επίσης σε βαριά υφάσματα ξεκινήστε από το εσωτερικό και σιδερώστε στο τέλος την εξωτερική επιφάνεια.

Για γραβάτες χωρίς ζάρες φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο στένσιλ με χαρτόνι στο σχήμα της γραβάτας και τοποθετήστε την πάνω σε αυτό. Καλύψτε με μια λεπτή πετσέτα και σιδερώστε την σαν επαγγελματίας.

Έχετε κατά νου ότι τα πλεκτά μπορεί να χαλαρώσουν αν μετακινηθούν όταν είναι υγρά και ζεστά. Για αυτό πατήστε κάθε τμήμα στεγνό, και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το μετακινήσετε πάνω στη σιδερώστρα.

Όταν πατήσετε ένα άσχημα ζαρωμένο κοτλέ, κρατήστε το σίδερο ακριβώς πάνω από το ρούχο και χρησιμοποιήστε πολύ ατμό. Ενώ το ύφασμα είναι ακόμα υγρό, προσπαθήστε να το λειάνετε κατά μήκος των πλευρών του με την παλάμη σας.

Στα ρούχα με πιέτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδετήρες για να τις κρατήσετε στη θέση τους. Χρειάζεται προσοχή όμως γιατί οι συνδετήρες μπορεί να σκαλώσουν στο ύφασμα, ιδιαίτερα αν έχει χαλαρή πλέξη, και να του κάνουν ζημιά.

woman holding green textile inside room
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις