Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Υπερωρίες – Εργασιακό Νομοσχέδιο: Αποκάλυψη Χατζηδάκη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερωρίες – Εργασιακό Νομοσχέδιο: Αποκάλυψη Χατζηδάκη

Υπερωρίες - Εργασιακό Νομοσχέδιο: Ο Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο και δεν θα του κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει.

“Eπανάσταση” χαρακτήρισε ο Κωστής Χατζηδάκης την θέσπιση ψηφιακής κάρτας με την οποία θα ελέγχεται ο εργοδότης και το ζήτημα των υπερωριών. Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, αποκάλυψε ότι το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο και δεν θα του κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει. Όπως είπε, ο εργαζόμενος θα δηλώνει απλώς πότε προσέρχεται και πότε φεύγει από την εργασία του και το υπουργείο θα τα ελέγχει όλα μόνο του. Όλα τα δεδομένα θα καταγράφονται με κεντρικό ηλεκτρονικό έλεγχο.

Για το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας που ισχύει και στην Ελλάδα σε κάποιες επιχειρήσεις, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να εξοικονομεί παραπάνω χρόνο, ώστε να παίρνει 5 εβδομάδες άδεια. Αντί να πληρώνεται τις υπερωρίες να δουλεύει 4 ημέρες και να παίρνει ρεπό τις υπερωρίες.

“Προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του”

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο όπως είπε ο κύριος Χατζηδάκης, “προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του ενώ ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει και 2 μήνες γονική άδεια μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών”.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στα εργασιακά θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις