Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φουρθιώτης σπίτι – πυροβολισμοί: Η στιγμή που άγνωστος ανοιγει πυρ
ΕΛΛΑΔΑ

Φουρθιώτης σπίτι – πυροβολισμοί: Η στιγμή που άγνωστος ανοιγει πυρ

Φουρθιώτης σπίτι - πυροβολισμοί: Τη στιγμή που άγνωστος πυροβολεί το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη κατέγραψαν κάμερες έξω από το σπίτι του γνωστού παρουσιαστή.

Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως ο ίδιος κατήγγειλε.  Η καταγγελία του Μένιου Φουρθιώτη προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας στις 22:30. Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας διακρίνεται ένα άτομο με κουκούλα να στέκεται απέναντι από το σπίτι του παρουσιαστή και να πυροβολεί προς το σπίτι. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο, όπου βρήκαν πολλούς – συγκεκριμένα εννέα – κάλυκες από πυροβόλο όπλο που σύμφωνα από τις πρώτες πληροφορίες είναι από καλάσνικοφ. Αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν την υπόθεση και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας εξετάζει το χώρο και το σπίτι για να διαπιστωθεί αν έχει χτυπηθεί από σφαίρες.

Δείτε το βίντεο από κάμερες ασφαλείας

Φουρθιώτης σπίτι: Ένα πραγματικά χλιδάτο ησυχαστήριο

Ο Μένιος Φουρθιώτης  είχε αναφερθεί αρκετές φορές στο σπίτι του στην Εκάλη.

Πρόκειται για ένα όμορφο σπίτι, σε λιτές γραμμές, με όλες τις σύγχρονες πολυτέλειες, μέσα στο πράσινο. Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, οι δυο πισίνες του.

Η πολυτελής βίλα του είναι μέσα στα δέντρα, διαθέτει μεγάλη πισίνα, ενώ είναι διακοσμημένη σε μοντέρνες και μίνιμαλ γραμμές.

 

Μένιος Φουρθιώτης: Καλείται να δώσει στον ΕΔΟΕΑΠ 50.000 ευρώ για τους απίστευτους μισθούς που δήλωσε

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Εφημερίδα των Συντακτών” ο Μένιος Φουρθιώτης θα κληθεί να πληρώσει εισφορές που ξεπερνούν τα 50.000 στον ΕΔΟΕΑΠ – το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης των δημοσιογράφων – για τους πλασματικούς μισθούς των 60.000 ευρώ το μήνα, που δήλωνε ότι λάμβανε για να επωφεληθεί από το πρόγραμμα “Συν-Εργασία”, εισπράττοντας τεράστια ποσά αποζημίωση. Η εταιρεία του παρουσιαστή θα πρέπει να επιστρέψει αυτά τα ποσά, καθώς, όπως επισημαίνεται, ο ΕΔΟΕΑΠ επιβάλλει εισφορά σε όλο το ποσό που δηλώνεται ως μισθός κι όχι επί ενός ορίου, όπως γίνεται στον ΕΦΚΑ, που αναγνωρίζει ως ανώτατο ποσόν τα 6.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Φουρθιώτης θα πρέπει να καλύψει από την τσέπη του τα νοσήλια μετά την πρόσφατη εισαγωγή του σε ιδιωτική κλινική, αφού οι ελεγκτές του ΕΔΟΕΑΠ δεν τα δικαιολόγησαν, απορρίπτοντάς τα.

Τρίτη εισαγγελική έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη

Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης είχε ζητήσει και λάβει διαπίστευση στο υπ. Προστασίας του Πολίτη με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ όπου εμφανιζόταν και ως αστυνομικός συντάκτης, κάτοχος της ειδικής κάρτας που χορηγεί στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους η Αστυνομία. Μάλιστα ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από την 1/12/2017. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τελεί υπό εισαγγελικό έλεγχο με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η νέα δικογραφία, τρίτη κατά σειρά που σχηματίστηκε, για τον ήδη ερευνώμενο για σοβαρά οικονομικά και μη αδικήματα, αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) που προέβαλε, επιδεικνύοντας σύμφωνα με καταγγελίες, πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία. Η υπόθεση έφθασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη. Η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας προς τον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο που ανέλαβε την έρευνα, είναι να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και την σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών, η οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις