Αθήνα

°C

Κυριακή

09

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Σισμανόγλειο: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Σισμανόγλειο: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική»

Τσίπρας Σισμανόγλειο: Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική για αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος στις αλλεπάλληλες κυβερνητικές παλινωδίες στην διαχείριση της πανδημίας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η δήλωση έγινε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Σισμανόγλειο, όπου είχε την ευκαιρία για ακόμη μία φορά να συζητήσει με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, γιατρούς και νοσηλευτές, «που δίνουν μία ηρωική μάχη».

«Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε ούτε σήμερα ούτε αύριο. Όπως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν. Ούτε να κρύβουμε τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε, πως δεν έχει κανέναν νόημα τούτη την ώρα να μιλήσουμε για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν ως εδώ, από τους πανηγυρισμούς της πρώτης φάσης στην τραγωδία σήμερα. «Ήρθα μόνο για να εκφράσω την αγωνία μου, που πιστεύω ότι είναι αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει».

«Είναι ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση του δράματος» και προειδοποιώντας πως «το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε την απώλεια και να αποστρέψουμε το βλέμμα από αυτό το εξελισσόμενο δράμα».

Υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά. «Δεν είναι ώρα ούτε για δηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας των κυβερνητικών παραγόντων , παλινωδίες, ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση του δράματος» τόνισε και επανέλαβε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως είπε:

– Πρέπει να στηρίξουμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του

-Να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης.

-Να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ στοχευμένα στις ομάδες πληθυσμού.

-Να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων των εμβολίων ώστε να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός, εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή.

-Να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που έχουν εδώ και καιρό εγκριθεί στις υπόλοιπες χώρες και στην Ελλάδα ακόμη δυστυχώς δεν εφαρμόζονται μαζικά ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Τα μέτρα αυτά, όπως επεσήμανε, είναι αναγκαία γιατί «είναι ώρα να σώσουμε έστω όποιες ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν».

Αλέξης Τσίπρας
Δείτε ακόμη: 
Αυτό είναι το νέο Κτηματολόγιο – Ποιες υπηρεσίες καλύπτονται
«Τερατώδη ψέματα» καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χατζηδάκης για τα εργασιακά
Παπανδρέου – Ερντογάν: Ένα ακόμα ιστορικό “χατ τρικ”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις