Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει

Παραπολιτικά: Ορατές και αθέατες στιγμές της… παραπολιτικής μας επικαιρότητας με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου.

Ένα και μοναδικό ρουσφέτι παραδέχτηκε ότι έχει ζητήσει η Λιάνα Κανέλλη και αυτό ήταν η ανεύρεση ενός κρεβατιού σε νοσοκομείο για έναν άνθρωπο που νόσησε από covid. Όπως είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, «Εγώ ομολογώ ότι είναι το μοναδικό ρουσφέτι που έχω κάνει χωρίς τύψεις, όπου μπορούσα χρησιμοποιώντας όποια γνωριμία έχω για να σώσω έναν άνθρωπο».

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Τα 55α γενέθλιά της γιόρτασε η σύζυγος του πρωην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Νατάσα Παζαΐτη. Η κα Παζαΐτη γιόρτασε σε στενό οικογενειακό κύκλο την ημέρα και ανήρτησε στα social media μια φωτογραφία με την τούρτα της γράφοντας «Αφήνω πίσω μου μόνο τις πίκρες. Και παίρνω όλες τις λύπες και τις χαρές των χρόνων που πέρασαν για να στολίσουν τα χρόνια που έρχονται». Πολύχρονη να ευχηθούμε.

Παζαΐτη

Παραπολιτικά: Νέο μνημόνιο

Νέο μνημόνιο, το πέμπτο δηλαδή, βλέπει να έρχεται για την χώρα μας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε ότι χρειάζεται κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και κατέληξε: «Το πέμπτο μνημόνιο είναι ante portas, είναι σίγουρο ότι έρχεται». Εμείς ευχόμαστε βέβαια να μην επιβεβαιωθεί αυτή η δήλωση.

Βαρουφάκης 

 

Παραπολιτικά: Επικράτησε η λογική

Οι πρώτοι δασικοί χάρτες που κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες έδειχναν ότι το 60% της επικράτειας ήταν δάσος, με αποτέλεσμα αγρότες, αλλά και ιδιοκτήτες γης να αντιδράσουν έντονα, θεωρώντας ότι μπορεί ακόμη και να χάσουν τις περιουσίες τους. Ευτυχώς στην κυβέρνηση και με σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου εξαιρούνται οι εκτάσεις που καλύπτονται από ασπάλαθους και φρύγανα. Είναι ένα πρώτο βήμα και σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες βελτιώσεις.

Παραπολιτικά: Περί τεστ

Μια ανάρτηση με φωτογραφία ενός self test έκανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος στο αποτέλεσμα έγραψε «ΠΑΣΟΚ» και συνόδευσε την φωτογραφία με την εξής ατάκα: «Η σωστή απάντηση!». Ε άμα είσαι ΠΑΣΟΚ, το δείχνεις παντού, κάπως έτσι θα σκέφτηκε και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Τεστ

 

Ανάσταση στις αυλές

Ανάσταση στις αυλές των εκκλησιών ζητά η εκκλησία από το υπουργείο Παιδείας μετά την συνεδριάση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Εύλογη η επιθυμία των μητροπολιτών ανά την Ελλάδα, ωστόσο την απόφαση για μια ακόμη φορά θα την πάρει η πολιτεία μετά την σχετική εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής. Οπότε ας μην βιάζονται κάποιοι.

Εκκλησία

 

Από σάντουιτς

Ένα απίστευτο περισταστικό, που παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή, είχε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αμανατίδης. Ο βουλευτής από την Κοζάνη έφαγε ένα ακατάλληλο σάντουιτς, το οποίο του δημιούργησε πρόβλημα στο έντερο και εξελίχθηκε στην σπανιότατη περίπτωση του εμφράγματος. Το μικρόβιο ήταν εντερόκοκκος, ο οποίος με την δηλητηρίαση μέσα από το αίμα έφτασε στην καρδιά. Ευτυχώς ο βουλευτής είναι πλέον καλά και εμείς να ευχηθούμε σιδερένιος.

Αμανατίδης

 

Μουσείο Αθήνας

Εγκρίθηκε από το κεντρικό αρχαιολογικό Συμβούλιο η ανάπλαση της Ακαδημίας Πλάτωνος, που μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνει και ένα Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, ήδη υπάρχουν 200.000 εκθέματα, που θα μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα όταν κατασκευαστεί το Μουσείο. Ωρα’ια πρωτοβουλία για την πρωτεύσουσα!

Πού είναι ο Ευκλείδης;

Στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν οι αρμόδιοι τομεάρχες Αχτσιόγλου και Χαρίτσης, ενώ το πάνελ πλαισίωνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Και η απορία όλων ήταν που είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος; Ανήκει ή όχι στο οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Τσακαλώτος

Διαβάστε ακόμη

Όχι πανηγυρισμούς και εξάρσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις