Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζωύφια στις γλάστρες: Πώς θα “σώσεις” τα αγαπημένα σου φυτά!
PLUS

Ζωύφια στις γλάστρες: Πώς θα “σώσεις” τα αγαπημένα σου φυτά!

Ζωύφια στις γλάστρες: Φροντίστε τα φυτά σας με χρήσιμα tips.

Τα ζωύφια στις γλάστρες είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ο περισσότερος κόσμος που ασχολείται με την κηπουρική και τα φυτά. Είναι ενοχλητικά και μπορούν πολύ εύκολα να καταστρέψουν το αγαπημένο σας φυτό σε “χρόνο μηδέν” και ανεπανόρθωτα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να τα απομακρύνετε, χωρίς να προλάβουν να σας χαλάσουν τις γλάστρες σας. Συνεπώς, ενας τρόπος για να “πείτε αντίο” από τα ζωύφια είναι να φτιάξετε ένα εύκολο και ταυτόχρονα οικολογικό σπρέι και να ψεκάσετε τα φυτά σας.

Δείτε ακόμη: Πώς θα φροντίσεις το φυτό του έρωτα: Τα μυστικά της τριανταφυλλιάς

Υλικά:

Σκόρδο
Μαϊντανό ή ξηρό δυόσμο
Νερό

Γλάστρες γυναίκα

Εκτέλεση:

Αναμείξτε σε ένα κατσαρολάκι ½ φλ. τριμμένο ξερό μαϊντανό και 2 κουταλάκια λιωμένο σκόρδο σε 3 φλιτζάνια νερό. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς. Στραγγίστε το κι αφήστε το να κρυώσει καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα σπρέι και ψεκάστε με αυτό τα δέντρα, τα φυτά και τις γλάστρες σας.

Αποτέλεσμα:

Η έντονη μυρωδιά του μαϊντανού και του σκόρδου θα κρατήσει τα ζωύφια μακριά από τα φυτά σας.

Γλάστρες

Δεύτερος τρόπος

Σε ένα λίτρο νερό, διαλύστε 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι (ή βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό πιάτων) και 2 κ.γ. οινόπνευμα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ψεκάστε με αυτό το διάλυμα τα φυτά και τις γλάστρες σας για να εξαφανίσετε τα έντομα από κοντά τους. Το συγκεκριμένο μείγμα, μάλιστα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κόντρα στα ζωύφια που έχουν μαλακό κέλυφος (όπως είναι η μελίγκρα και τα ακάρεα). Για ποιο λόγο; Το σαπούνι εισχωρεί στη μεμβράνη τους και τα ξεραίνει.

Γλάστρες

Δείτε ακόμη:

Πώς θα είναι πάντα καθαρό το σπίτι σας με κατοικίδιο μέσα
Κάντε την μπανιέρα σας να λαμψει με εύκολα tips!
Πείτε “αντίο” στον πονοκέφαλο με αυτό το βότανο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις