Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαρό σπίτι με κατοικίδιο: 4+1 τρόποι για να μην βρείτε βρωμιά
PLUS

Καθαρό σπίτι με κατοικίδιο: 4+1 τρόποι για να μην βρείτε βρωμιά

Καθαρό σπίτι με κατοικίδιο: Διατηρήστε καθαρό τον χώρο σας με μερικές συμβουλές.

Το να έχεις ένα κατοικίδιο στο σπίτι, πρώτα σώζει την δική σου ψυχή και μετά εσύ εκείνου. Η ανακούφιση και η συντροφιά που μπορεί να σου προσφέρει είναι κάτι το μοναδικό, όμως το δύσκολο κομμάτι είναι αυτό της καθαριότητας, καθώς οι τρίχες και οι βρωμιές είναι μερικά από τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα ενός κατοικιδίου στο σπίτι. Μπορεί να περάσεις πολλές ώρες καθαρίζοντας το σπίτι σου και την επόμενη ημέρα να είναι σαν να έπεσε “βόμβα” στον χώρο σου και να αρχίζεις πάλι από την αρχή. Μην απογοητεύεσαι, με μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές θα είναι το σπίτι σου πάντα καθαρό και περιποιημένο.

Δείτε ακόμη: SOS από επιστήμονες: Γυμναστείτε, είναι “υπερόπλο” κατά της Covid

Καθαρά κατοικίδια

Αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν πολύ συχνά στα κατοικίδια ζώα, ένα γρήγορο πλύσιμο με καθαρό νερό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κρατήστε τα σκυλιά περιοριζόμενα σε μία περιοχή, κατά προτίμηση με ένα εύκολο να καθαριστεί δάπεδο και λούστε τα απαλά με καθαρό νερό. Στη συνέχεια, στεγνώσετε τα τελείως πριν εξορμήσουν μέσα στο σαλόνι.

Γάτα

Καναπές

Ένας καναπές από “λάθος” υλικό μπορεί να δράσει σαν… μαγνήτης μαλλιών και τριχών από τα κατοικίδιά σας, να κρατήσει ανεπιθύμητες οσμές ή και να εμφανίσει τον παραμικρό λεκέ. Ενώ αναζητάτε τον νέο σας καναπέ ή απλώς κάνετε μια ανακαίνιση, αναζητήστε δέρματα ή σφιχτά υφάσματα, ιδανικά για τα κατοικίδια ζώα σας. Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εύκολο να γίνει, μπορείτε να αποκτήσετε το κατάλληλο ριχτάρι που να είναι φιλικό προς το κατοικίδιο ζώο.

Σκύλος

Ηλεκτρική σκούπα

Αναζητήστε την κατάλληλη ηλεκτρική σκούπα για κατοικίδια ζώα για να απορροφάτε τις ενοχλητικές τρίχες και να απαλλαχτείτε από οσμές. Θα χρειαστείτε σκούπα με εξαιρετικά ισχυρή αναρρόφηση, ένα ποιοτικό φίλτρο και μια καλή βούρτσα για να τραβήξετε τις τρίχες μαλλιά και όχι απλώς να τις απλώσετε πάνω στην επιφάνεια. Εξετάστε το είδος του δαπέδου που έχετε στο σπίτι σας πριν κάνετε την αγορά. Και σίγουρα φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο, μετά την αγορά, καθώς ένα φίλτρο με τρίχες και βρωμιές θα εξαπλώνει τη μυρωδιά!

Γάτα

Φροντίστε τα ζώα σας

Τα κρεβάτια για κατοικίδια ζώα, τα παιχνίδια, ακόμη και τα καλώδια συλλέγουν την έντονη οσμή του σκύλου, γι’ αυτό όλα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Ελέγξτε εάν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Διαφορετικά μπορείτε να πλύνετε με το χέρι στο νεροχύτη. Κάντε αυτή τη δραστηριότητα σε μια ηλιόλουστη μέρα και αφήστε τα να στεγνώσουν έξω. Ο ήλιος θα βοηθήσει σημαντικά στην εξόντωση των άσχημων οσμών.

Γάτα

Ανοίξτε παράθυρα

Η επίμονη οσμή κατοικίδιων ζώων επηρεάζει την ενέργεια στο σπίτι σας; Τώρα που η άνοιξη είναι εδώ, ανοίξτε τα παράθυρά σας και αφήστε λίγο φρέσκο ​​αέρα να μπει μέσα. Ακόμη και σε κρύες μέρες, ένα 10 λεπτό είναι αρκερό να προκαλέσει “έκρηξη” φρέσκου αέρα και να διατηρήσει ένα καθαρό σπίτι με τα κατοικίδιά σας.

Σκύλος

Δείτε ακόμη:

Κάντε την μπανιέρα σας να λαμψει με εύκολα tips!
Πώς θα φροντίσεις το φυτό του έρωτα: Τα μυστικά της τριανταφυλλιάς
Η ανοιξιάτικη τάρτα που έχει γίνει viral – Με ντομάτα και φέτα που “λιώνει” στο στόμα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις