Ερντογάν – ΕΕ: «Θέλει να δείξει ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο»

ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – ΕΕ: «Θέλει να δείξει ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ερντογάν - ΕΕ: «Ο Ερντογάν επιχειρεί να δείξει στους Ευρωπαίους ότι συνομιλεί, γιατί δεν του βγήκε το χαρτί στην Ουκρανία».

16.04.2021 | 18:23

Για τη στάση που κρατά ο πρόεδρος της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας και την ΕΕ γενικότερα, με αφορμή την επίσκεψη Δένδια, μίλησε στο LIVE NEWS ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης. «Ο Ερντογάν επιχειρεί να δείξει στους Ευρωπαίους ότι συνομιλεί, γιατί δεν του βγήκε το χαρτί στην Ουκρανία. Διότι εκεί πήγε να “βάλει φωτιά” για να είναι μετά πυροσβέστης, είναι η γνωστή τακτική του Ερντογάν και της Τουρκίας, το τελευταίο διάστημα το έκανε με τον Καύκασο, το κάνε στη Λιβύη» ανέφερε ο κ. Καιρίδης, σημειώνοντας πως «δεν του βγήκε διότι υπήρξε το τηλεφώνημα Μπάιντεν που υπερκέρασε την Τουρκία και απευθείας συνομίλησε με τον Πούτιν και κανόνισαν συνάντηση».

Δείτε ακόμη: Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν για τον καβγά Δένδια – Τσαβούσογλου

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η Τουρκία παρότρυνε τους Ουκρανούς και προσπάθησε να τους πείσει με τα δικά μου drones μπορείτε να πάρετε πίσω το Ντονμπάς. Περί αυτού πρόκειται. Μιλάμε για άμεση παρέμβαση, δεν μιλάμε για διπλωματικές φιοριτούρες εδώ πέρα» πρόσθεσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι τουρκικές θέσεις υπερκεράστηκαν, διότι ούτε η Μόσχα, ούτε η Ουάσινγκτον ήθελαν μια ανάφλεξη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

«Υπάρχει η κρίση βεβαίως αλλά φαίνεται ότι κρατιέται χαμηλά. Και βεβαίως ενοχλούνται πάρα πολύ οι Τούρκοι» πρόσθεσε ο κ. Καιρίδης, αναφορικά με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο Ερντογάν θέλει συνάντηση, το έχει πει και στο παρελθόν, το λέει και τώρα θέλει να δείξει ότι συνομιλεί» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι θέλει να βάλει τα θέματα στο τραπέζι, αλλά να συνεχίσει να είναι και «απρόβλεπτος» με διάφορα γεγονότα πχ στο Αιγαίο.

Exit mobile version