Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ / Τεστ κορονοϊού με εφαρμογή: Με ποιον τρόπο θα γίνεται η διάγνωση
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τεστ κορονοϊού με εφαρμογή: Με ποιον τρόπο θα γίνεται η διάγνωση

Τεστ κορονοϊού με εφαρμογή: Το "πράσινο φως" περιμένει η εφαρμογή για να ξεκινήσει να χρησιμοποιείται και στις ΗΠΑ.

Ένας πρωτοπόρος τρόπος διάγνωσης του κορονοϊού προωθείται στη Γερμανία. Με την βοήθεια μιας εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο smartphone, ο κόσμος θα μπορεί να μαθαίνει αν είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό. Αναλυτικότερα, οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν εκατομμύρια ανθρώπους για το αν πάσχουν από τον ιό. Η χρήση της εφαρμογής είναι απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να βγει μία selfie, μετά ο ενδιαφερόμενος να στείλει το μάτι του με ένα μήνυμα, να γράψει τα στοιχεία του και μέσα στα επόμενα 3 λεπτά επιστρέφει ένα μήνυμα το οποίο τον ενημερώνει αν έχει κορονοϊό ή όχι. Η εφαρμογή περιμένει έγκριση προκειμένου να ξεκινήσει να χρησιμοποιείται και στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η εφαρμογή μπορεί να εξετάσει το αν κάποιος νοσεί από κορονοϊό μεταξύ δύο εκατομμυρίων διαφορετικών αποχρώσεων που έχει το μάτι.

Κοπέλα μάσλα

Δείτε ακόμη: Σχέδιο για covid free ελληνικά νησιά με πληθυσμό ως 10.000: Θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι

Οι πιο συχνές μεταλλάξεις του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, η γονιδιωματική ανάλυση σε 1.212 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν την περίοδο από 3 Φεβρουαρίου έως 3 Απριλίου. Από τον έλεγχο των 1.212 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 957 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants OfConcern-VOC) και 140 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation-VUI).

Μάσκα

Τα δειγμάτων με στελέχη μεταλλάξεων

Εκ των 957 δειγμάτων με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος, τα 950 αφορούσαν τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (βρετανική) και 7 αφορούσαν τη μετάλλαξη B.1.351/SouthAfrica (νοτιοαφρικανική), ενώ από τα 140 δείγματα με στελέχη VUI, τα 139 αφορούσαν το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K) και 1 αφορούσε το στέλεχος Β.1.1 (Variant_Ε484Κ). Συνολικά έχουν ελεγχθεί για μεταλλάξεις στην επικράτεια 7.954 δείγματα από εγχώρια κρούσματα από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης μεταλλάξεων SARS-CoV-2, μέχρι σήμερα.

Κοπέλα μάσλα

Οι τρεις πιο συχνές μεταλλάξεις που έχουν απομονωθεί

Επί του συνόλου των ελεγχθέντων για μεταλλάξεις εγχώριων δειγμάτων, οι τρεις πιο συχνές μεταλλάξεις που έχουν απομονωθεί είναι η Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012), με ποσοστό 62,3%,ακολουθούμενη από τη B.1.1.318 (Variant_E484K) με ποσοστό 3,9% και τη B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) με ποσοστό 0,8%. Ακόμη, έχουν απομονωθεί συνολικά 80 στελέχη με μεταλλάξεις από εισαγόμενα δείγματα, εκ των οποίων 78 αφορούν τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 2 αφορούν τη μετάλλαξη B.1.351/South Africa (Variant 501.V2).

Μάσκα ασιάτης

Δείτε ακόμη:

Σαρώνουν οι μεταλλάξεις – Σχεδόν 1.100 νέα κρούσματα
Γιατί προτιμούν τηλεργασία και στη μετά Covid εποχή εργαζόμενοι και επιχειρήσεις
Ιερώνυμος: Πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης ο εμβολιασμός

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις