Πλατεία Βαρνάβα ΟΔΟΣ: Τέλος τα πάρτι, περικυκλώνουν το στέκι των “απείθαρχων”

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Βαρνάβα ΟΔΟΣ: Τέλος τα πάρτι, περικυκλώνουν το στέκι των “απείθαρχων”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πλατεία Βαρνάβα ΟΔΟΣ: Ελέγχουν μέχρι και τους ντελιβεράδες - To προηγούμενο διάστημα είχε παρατηρηθεί μεγάλος συνωστισμός

16.04.2021 | 19:48

Τέλος και με τη… βούλα μπαίνουν στα κορονοπάρτι στην πλατεία Βαρνάβα με τη νεοσύστατη Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας να αναλαμβάνει δράση ήδη από σήμερα, περικυκλώνοντάς την προκειμένου να αποθαρρύνουν τους εκατοντάδες νέους που συνωστίζονται κάθε βράδυ. Οι εικόνες των τελευταίων ημερών από την πλατεία Βαρνάβα όπου δεκάδες νέοι συνωστίζονταν ο ένας πάνω στον άλλο και διασκέδαζαν με αλκοόλ και μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ανησυχούν ιδιαίτερα τις Αρχές. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής κάθε βράδυ, κυρίως νεαροί, έκαναν πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Ελληνική Αστυνομία επιχειρεί να διαγράψει τις αδιανόητες εικόνες που κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ κάθε Σαββατοκύριακο, στέλνοντας την Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της ΕΛ.ΑΣ. που αποτελείται από περίπου 50 νέους αστυνομικούς με σφυρίχτρες και χωρίζεται σε διμοιρίες των 10-12 ατόμων.

Τα μέλη της ΟΔΟΣ φοράνε όπως βλέπετε στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης, φορούν ειδικές στολές και έχουν λάβει εντολή να μην αφήσουν κανέναν να περάσει στο εσωτερικό της πλατείας, εκεί όπου συνωστίζονται καθημερινά κυρίως νέοι πολίτες. Χαρακτηριστικό των ελέγχων που γίνονται είναι ότι οι  αστυνομικές δυνάμεις σταματούν μέχρι τους διανομείς φαγητού.

Ποια είναι η ομάδα

Η ΟΔΟΣ είναι η πρώτη «γραμμή άμυνας» σε περιπτώσεις αντίδρασης στις προτροπές των αστυνομικών και επεισοδίων και η σημερινή παρουσία τους στη πλατεία Βαρνάβα έχει σκοπό να αποθαρρύνει τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ. Βέβαια η πλατεία Βαρνάβα δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ αφού κόσμος συγκεντρώνεται από το Καλλιμάρμαρο, μέχρι την Καισαριανή, το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια και όχι μόνο.

Την ώρα που το ΕΣΥ πιέζεται δραματικά κάποιοι συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει πανδημία. Μέχρι και φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα έριχναν κάνοντας τη νύχτα μέρα. Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι καταγγέλλουν πως υπάρχουν περιπτώσεις που έχει κληθεί ακόμα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει από την περιοχή άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Exit mobile version