Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιανεμπόριο Κοζάνη άνοιγμα: Επαναλειτουργεί από Δευτέρα με click away
ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο Κοζάνη άνοιγμα: Επαναλειτουργεί από Δευτέρα με click away

Λιανεμπόριο Κοζάνη άνοιγμα: Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη με click away - Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των πολιτών για πιστή τήρηση των μέτρων

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα κάνουν δυνατή τη λειτουργία του λιανεμπορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε πως «με στόχο και σύμμαχο την τήρηση των μέτρων και τη σταθερή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής σύντομα να ισχύει στην Κοζάνη ότι ισχύει και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που επέτρεψαν το άνοιγμα των καταστημάτων στην Κοζάνη. «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων επταημέρου στην Κοζάνη ανά 100.000 κατοίκους έχει μειωθεί στο 38,7, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 59,3 και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι έπρεπε να πέσει κάτω από το 50, που είναι ένα όριο σχετικής ασφάλειας και σταθεροποίησης» εξήγησε.

Παράλληλα, «ο μέσος όσος κρουσμάτων δεκατετραημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι πλέον στα 572,5, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 714,3, άρα η εβδομαδιαία μείωση κρουσμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική» κατέληξε.

Ανοίγουν και οι σχολές οδηγών

Ανοίγουν από τη Δευτέρα οι σχολές οδηγών σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Οι σχολές οδηγών θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.

θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές

διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές

διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Επίσης, διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού, ανά μία ώρα, τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις