Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Jonhson & Jonhnson εμβόλιο Ελλάδα: «Στις αποθήκες μέχρι την τελική απόφαση του EMA»
ΕΛΛΑΔΑ

Jonhson & Jonhnson εμβόλιο Ελλάδα: «Στις αποθήκες μέχρι την τελική απόφαση του EMA»

Jonhson & Jonhnson εμβόλιο Ελλάδα: «Κανένας πολίτης δεν είχε κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Jonhson», ξεκαθάρισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι παρτίδες του εμβολίου της Johnson & Johnson που έφτασαν στη χώρα μας θα παραμείνουν στις αποθήκες μέχρι να λάβει την τελική απόφαση ο EMA αναφορικά με τη χρήση του, τόνισε πριν από λίγο στο Mega ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δείτε ακόμη: 1,2 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer στη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο

«Την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε τα εμβόλια της Johson & Jonhson και θα ανοίγαμε την πλατφόρμα των ραντεβού με βάση και τις ανακοινώσεις της εταιρείας η οποία συνέστησε να παραμείνουν τα εμβόλια και να μην χρησιμοποιηθούν. Έτσι δεν ανεβάσαμε τα ραντεβού για να μην έχουμε τη διαδικασία ματαίωσης ραντεβού. Περιμένουμε τις αποφάσεις του EMA έτσι ώστε να αποφασίσουμε το τι θα γίνει».

«Κανένας πολίτης δεν είχε κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Jonhson», ξεκαθάρισε ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β – Σε λειτουργία η λίστα αναμονής

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Β, ηλικίας 18 έως 59 ετών, που πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα καρδιαγγειακής, αναπνευστικής, μεταβολικής κλπ φύσεως. Η συγκεκριμένη ομάδα περιλαμβάνει πάνω από 850.000 πολίτες, πάσχοντες από π.χ. υπέρταση, άσθμα, σακχαρώδη διαβήτη και πλήθος ασθενειών που κατά τους ειδικούς συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση λόγω κορονοϊού.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ τους. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, δηλαδή τη μία μέρα μπορεί να προσέρχονται άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη, την επόμενη με άλλο νόσημα.

Ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες ηλικίας 55-59 ετών, που θα μπορούν να κλείσουν τα ραντεβού τους στις 21 Απριλίου και οι πολίτες 50-54 ετών, που θα μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους από τις 24 Απριλίου.

Κέντρο εμβολιασμού στο Περιστέρι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις