Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Τσαβούσογλου δηλώσεις: “Επεισόδιο” με το μυαλό στο… φαγητό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Τσαβούσογλου δηλώσεις: “Επεισόδιο” με το μυαλό στο… φαγητό

Δένδιας - Τσαβούσογλου δηλώσεις: Ένταση για θέματα που αφορούν το Αιγαίο και τη μειονότητα στη Θράκη, με τον τούρκο ΥΠΕΞ να μη μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν όλοι σε Αθήνα και Άγκυρα τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην πιο επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα σε υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε ακόμη: Αποστομωτικός Δένδιας στην πρωτοφανή σύγκρουση με Τσαβούσογλου – “Γι’ αυτό έχουμε στρατό!”

Η συνέντευξη είχε εξελιχθεί σε μια πρωτοφανή αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο άνδρες με τον Νίκο Δένδια να επιχειρεί στο τέλος να ελαφρύνει το κλίμα που είχε βαρύνει επικίνδυνα λέγοντας στον Τούρκο ομόλογό του: «Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδηγήσει να ακυρώσεις την πρόσκληση για δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά».

Κυβερνητικές πηγές: Ο Δένδιας είχε εντολή αν προκληθεί να απαντήσει αναλόγως

Ο Νίκος Δένδιας «ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» για τη στάση που τήρησε στην Αγκυρα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα, μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν από την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως. Και ξεκίνησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ με αναφορά σε τουρκική μειονότητα Θράκης και έμμεσης στήριξης του PKK από την Ελλάδα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις