Αθήνα

°C

Τρίτη

11

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια και πεθεροί: Ποιος είναι ο άγνωστος ήρωας του γάμου
PLUS

Ζώδια και πεθεροί: Ποιος είναι ο άγνωστος ήρωας του γάμου

Ζώδια και πεθεροί: Ποιος γαμπρός είναι ο ήρωας της ιστορίας;

Έχεις βρει τον έρωτα της ζωής σου και αποφασίζετε να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο πεθερός και η πεθερά. Όλα στην αρχή είναι όμορφα, μέχρι που περνάει ο καιρός και αυτή η “φούσκα σκάει” και βγαίνουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί χαρακτήρες. Τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με μία διαφορετική πραγματικότητα, πικραίνεσαι και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Μην ανησυχείς, παράτω θα δεις τα ζωδια και πώς είναι το καθένα στον ρόλο του πεθερού.

Τούρτα

Δείτε ακόμη: Πώς αντιδρούν τα ζώδια στην νηστεία

Κριός

Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση ο πεθερός Κριός θέλει ο γάμος να είναι πρωτοποριακός, όχι μόνο να μην υστερήσει σε σύγκριση με προηγούμενους του κύκλου του αλλά και να ανοίξει και νέους δρόμους με την πρωτοτυπία και τις καινοτομίες του αφήνοντας εποχή, αναφέρει το e-zwdia.gr. Πρόθυμα λοιπόν θα «ξεπουγγώσει» προκειμένου να «φανεί». Άσχετα με το ποια άλλη συμβολή είχε στην διοργάνωση του γάμου, μόνο το πόσα ξόδεψε θα του αναγνωριστεί. Θα πρέπει να αποφύγει ανταγωνισμούς και συγκρίσεις με τον γαμπρό του, επειδή έχει αυτές τις τάσεις, ώστε ο γάμος να μην μεταβληθεί σε πεδίο αντιπαραθέσεων με επίκεντρο και τελικώς θύμα την κόρη του.

Βέρες λουλούδια

Ταύρος

Ο πεθερός Ταύρος, πρέπει να είναι βέβαιος ότι το σπλάχνο του δεν θα κακοπερνά στο γάμο του. Δεν θα διπλώσει ποτέ τις φτερούγες που το έχει σκεπασμένο. Θα τρέξει σαν τρελός για να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του παιδιού του, όσο ακραία και να είναι, και θα καταπιεί υπομονετικά, κάθε τι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο, προκειμένου να μην στενοχωρηθεί κανένας. Είναι ίσως ο καλλίτερος πατέρας του ζωδιακού αλλά σίγουρα ο χειρότερος παιδαγωγός γιατί τα κακομαθαίνει. Άρα, με το άγρυπνο βλέμμα του καρφωμένο στο πως πέρνα το παιδί του, δεν θα είναι και ο καλλίτερος πεθερός.

παντρεμένοι

Δίδυμοι

Και αυτός όπως όλοι οι πεθεροί του Ζωδιακού, έχει τρέξει, έχει πληρώσει, έχει φροντίσει. Η διαφορά βρίσκεται στην διαμόρφωση της σχέσης με τους καινούργιους συγγενείς και ιδίως με τον γαμπρό του. Αυτός πρέπει να έχει μάτια και αυτιά ορθάνοικτα στις συζητήσεις με τον πεθερό του, γιατί αυτός θα προσπαθεί διαρκώς να τον ξεψαχνίζει νοσηρά (διάβαζε ανακρίνει), να τον κάνει να ξανοίγεται και να μαθαίνει πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Αναπόφευκτα η συζήτηση οδηγεί σε συγκρίσεις, οι οποίες κατά τον πεθερό, αποβαίνουν εις βάρος του γαμπρού. Αυτός μάλλον πρέπει να του κόψει τον βήχα, αν θέλει να περνά καλά με την γυναίκα του.

παντρεμένοι

Καρκίνος

Άλλος ένας στοργικός μπαμπάς ο Καρκίνος που μπορεί να γίνει και καλός και κακός πεθερός. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα είναι η ζωή του παιδιού του. Εννοείται ότι για τον γάμο θα έχει κάνει ότι ανθρωπίνως δυνατόν και με μεγάλη ευχαρίστηση, θα έχει ξεπουληθεί αν χρειάζεται, και θα το θεωρήσει επένδυση για την ευτυχία του παιδιού του. Αν το παιδί του είναι ευτυχισμένο, με μεγάλη γενναιοψυχία θα νοιώσει ότι απέκτησε άλλο ένα παιδί. Αν όμως αντιληφθεί ότι δεν είναι, ο γαμπρός (ή η νύφη) του απέκτησε έναν ορκισμένο εχθρό και να φυλαγεται.

παντρεμένοι

Λέων

Όση χλιδή σηκώνει το πορτοφόλι του θα την εξασφαλίσει ο Λέων στο γάμο του παιδιού του. Νοιώθει ότι σαν βασιλιάς το οφείλει στο πριγκιπόπουλο του. Θα κάνει ο ίδιος ότι χρειάζεται, ενώ θα αναθέσει τα υπόλοιπα. Θα απαιτήσει το καλλίτερο χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των όσων θελήσει . Το πιο πολύτιμο δώρο που θα μπορούσε να του προσφέρει το καινούργιο πρόσωπο της οικογενείας, εκτός της αποδείξεως της αξίας του και της εγγυήσεως της ευτυχίας του παιδιού του, είναι η παραδοχή της υπεροχής του πεθερού, ο οποίος θα γίνει χαλί να τον πατούν.

Γάμος λουλούδια

Παρθένος

Πολύ προσγειωμένος, σχεδόν, τι σχεδόν, απόλυτα, πεζός ρεαλιστής, ο πεθερός Παρθένος σε βαθμό εξοργιστικό. Αναρωτιέσαι αν έχει αισθήματα έτσι που είναι κρυόμπλαστρη η συμπεριφορά του. Βεβαίως και έχει, αλλά τα τρέφει μόνο προς τους εξ αίματος απογόνους του. Όλοι οι άλλοι είναι ξένοι και ίσως ίσως, προσωρινοί, υπάρχουν και τα διαζύγια! Ο Παρθένος έχει πολλές εκδοχές ανοιχτές, πάντα κρατά, μια πισινή. Αν γράψει ακίνητη περιουσία, είναι χαρακτηρισμένη προικώα, ώστε στην απευκταία περίπτωση χωρισμού να μείνει στο παιδί του. Σχολαστικός και υπολογιστής πεθερός ο Παρθένος. Όσο για την τελετή, θα κλείσει με τις προσκλήσεις και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

παντρεμένοι

Ζυγός

Ο πεθερός Ζυγός θα αποδεχτεί κάθε τετελεσμένο, αλλά θα αμφιταλαντεύεται αρκετά μέσα του αν τελικά το βλαστάρι του πέτυχε ή όχι στην επιλογή του. Χρειάζονται πολλές αποδείξεις και χρόνος, έως ότου πείσει η altera pars ότι αξίζει την εμπιστοσύνη του για να επαναπαυτεί ότι ο γάμος είναι πτυχωμένος. Θα κάνει βέβαια, το καθήκον του προσφέροντας το καλλίτερο στις ετοιμασίες και την τελετή και θα περιμένει που θα κάτσει η μπίλια, συγγνώμη, το τάσι της ζυγαριάς, ήθελα να πω!

Γάμος

Σκορπιός

Εδώ έχουμε να κάνουμε με Το Σκληρό Καρύδι! Ζόρικος, προστατευτικός, αυστηρός κριτής, καχύποπτος, απαιτητικός σε ότι αφορά την ευτυχία του παιδιού του. Θα περάσει τον/την υποψήφιο/α από ψιλό κόσκινο και σαράντα κύματα πριν υπάρξει η αποδοχή του. Επειδή είναι διαισθητικός, κάθε τι που δεν έχει πόδια να σταθεί το καταλαβαίνει, και αν το προφίλ του/της υποψήφιου δεν είναι ικανοποιητικό και στα στάνταρντ του, πρέπει να το βελτιώσει επειγόντως και προκαταβολικά πριν από την πρώτη γνωριμία. Αλλιώς μαύρο φίδι που τον/την έφαγε!

Γάμος λουλούδια

Τοξότης

Τον πεθερό Τοξότη μπορείς να τον συνεπάρεις και να είναι με το μέρος σου από την αρχή, αρκεί να του περιγράψεις τα μεγαλεπήβολα σχέδια σου που έχεις για το μέλλον. Οι φιλοδοξίες σου θα τον κάνουν συμμέτοχο και θα προσφέρει όση περισσότερη βοήθεια μπορεί. Είναι ο πεθερός-παιδί που συναρπάζεται με περιπέτειες και μακρινά ταξίδια σε εξωτικά μέρη. Τις ετοιμασίες και τον γάμο θα τις χαρεί σαν πανηγύρι και αφορμή για ξεφάντωμα, μια αλλαγή στην καθημερινότητα του. Είναι αδύνατον να έχει κανείς προστριβές με αυτόν. Ίσως δημιουργεί τις ιδανικότερες φιλικές σχέσεις!

Αιγόκερως

Ο πεθερός Αιγόκερως, πρέπει να κερδηθεί στην μάχη των εντυπώσεων από την πρώτη στιγμή. Ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός και τα όποια συμπεράσματα δύσκολα θα ανατραπούν αν δεν είναι ευνοϊκά. Θα του μετρήσει η σοβαρότητα, η αξιοπρέπεια, η επαγγελματική επάρκεια, η εργατικότητα και η εξυπνάδα. Αυτά κατοχυρώνουν ότι δεν θα λείψει κάτι από το παιδί του. Σε ότι αφορά τον γάμο και τα προκαταρκτικά του, θα επιστρατεύσει την σχολαστικότητα του, λεπτολόγος καθώς είναι, ώστε να επιτευχτεί η τελειότητα. Και μάλλον θα το πετύχει!

Γάμος λουλούδια

Υδροχόος

Ένας άνετος άνθρωπος είναι παντού άνετος. Πεθερός ή οχι, ο αντισυμβατικός Υδροχόος δεν αλλάζει. Δεν θα μπει στην παγίδα της κριτικής, δέχεται τους πάντες όπως είναι, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, αλλά πάντα καιροφυλακτεί ο κίνδυνος της απομυθοποίησης. Κανείς και τίποτε από όσα του παρουσιάζονται δεν πρέπει να είναι ψεύτικα, κάλπικα, πλαστά, ιδίως οι υποψήφιοι σύντροφοι ζωής των παιδιών του. Η εικόνα που θα του παρουσιαστεί πρέπει να είναι αληθινή, να ισχύει! Στον γάμο, δεν υπάρχει τίποτε που δεν θα έκανε η δεν θα βοηθούσε, δεν είναι κανένας ψηλομύτης που δεν θα καταδεχόταν να αναμιχτεί.

παντρεμένοι βέρες

Ιχθύς

Ο πεθερός Ιχθύς σου δίνει την εντύπωση ότι είναι ανήλικος, ανώριμος, ονειροπαρμένος, αφελής. Η πραγματικότητα είναι ότι τα πολλά καλά συναισθήματα που εκφράζει, απέχουν πολύ από μια ψυχρή λογική θεώρηση της πραγματικότητας. Ας μην είμαστε τόσο σκληροί και ας αρκεστούμε να πούμε πιο κομψά, απροσγείωτος και καθόλου ρεαλιστής. Θα μείνει αμέτοχος σε ότι αφορά την επιλογή του παιδιού του, Άλλωστε άλλη φοράει τα παντελόνια στο σπίτι. Αυτός απλά θα δίνει στο παιδί του αυτό που έχει, στοργή και ότι βοήθεια του ζητηθεί.

παντρεμένοι λουλούδια

Δείτε ακόμη:

Η ανοιξιάτικη τάρτα που έχει γίνει viral – Με ντομάτα και φέτα που “λιώνει” στο στόμα!
Απίστευτη έρευνα για την Covid και τις πισίνες ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε
Πώς χωρίζει το κάθε ζώδιο – Ποιος φεύγει σταδιακά από τη σχέση
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις