Διακίνηση ναρκωτικών: Τριλογία συλλήψεων

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Τριλογία συλλήψεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση ναρκωτικών: Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή έξι κιλών κάνναβης, έχοντας στην κατοχή του αστυνομική ράβδο και χειροπέδες.

15.04.2021 | 09:12

Με «αστυνομικό εξοπλισμό» στην κατοχή του, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή. Εκτός από περισσότερα από έξι κιλά κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του όπου και έγινε η έρευνα, μία αστυνομική ράβδος και ένα ζευγάρι χειροπέδες! Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμη ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής με 3 σκληρούς δίσκους και 3 κάμερες, για να παρακολουθεί τις κινήσεις έξω από την οικία στην περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή καθώς και παραβάσεις του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και του νόμου περί λειτουργίας ραδιοσταθμών».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ειδικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε ο ημεδαπός και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκαν: Είκοσι έξι συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 6 κιλών και 390,9 γραμμαρίων, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1 πυροβόλο όπλο κρότου, 1 γεμιστήρας με 5 φυσίγγια κρότου, 7 φυσίγγια των 9 χιλιοστών, 1 αστυνομική ράβδος, 1 ζευγάρι χειροπέδες, 50 σακουλάκια συσκευασίας, 1 κλειστό κύκλωμα καταγραφής με 3 σκληρούς δίσκους και 3 κάμερες και 1 κινητό τηλέφωνο. Επίσης κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη 22χρονου στον Ταύρο

Σε μια δεύτερη υπόθεση διακίνησης παραισθήσεων, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στον Ταύρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών διαπιστώθηκε, αναφέρει η Αστυνομία, ότι ο ανωτέρω διακινεί ναρκωτικές ουσίες στην Αθήνα. Σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης. Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 528 γραμμ. κάνναβης, 114,5 γραμμ. κοκαΐνης, 2,8 γραμμ. κάνναβης (σε μορφή σοκολάτας), το χρηματικό ποσό των 46.410 ευρώ, 2 ζυγαριές ακριβείας, 1- tablet, και 5 κινητά τηλέφωνα.

Διακίνηση ναρκωτικών: Συλλήψεις στην Πάτρα

Σε τρίτη υπόθεση, στην Πάτρα αυτή τη φορά, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω έναν από τους άνδρες, τη στιγμή που μετέφερε από αυτοκίνητο σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (γκαράζ) 100 γραμμάρια κοκαΐνης τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο γκαράζ που χρησιμοποιούν οι δύο συλληφθέντες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής: Πέντε αυτοσχέδιες νάιλον, που περιείχαν 5 κιλά και 220 γραμμάρια κάνναβης, ένα πλαστικό δοχείο με 184 γραμμάρια άγνωστης χημικής ουσίας (χρησιμοποιείται για νόθευση κοκαΐνης), ένα περίστροφο 38mm, ένα περίστροφο 32 mm , ένα πιστόλι (replica), με δεκατρία αβολίδωτα φυσίγγια, 639 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, και 1.300 ευρώ. Παράλληλα, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες ως μέσο διευκόλυνσης για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο διάλυσης κλεμμένων μηχανών σε ανταλλακτικά στην Πάτρα
Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών-αναρριχητών στην Ανατολική Αττική
Exit mobile version