Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Τσαβούσογλου: Συνάντηση την Πέμπτη στην Άγκυρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Συνάντηση την Πέμπτη στην Άγκυρα

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Δένδιας και Τσαβούσογλου θα συζητήσουν στην Άγκυρα για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα αύριο, θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στη συνέχεια θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, από Ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου.

Δείτε ακόμη: Έκτακτη Σύνοδος για το ουκρανικό, “κόκκινος” συναγερμός στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει μετά, προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών, δείπνο “ιφτάρ”, λόγω της έναρξης του ραμαζανιού. Πρόκειται για το δείπνο των μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού. Η πρόσκληση σε “ιφτάρ” θεωρείται ιδιαίτερη τιμή για τους καλεσμένους. Αναφορικά με την ημερήσια διάταξη των συνομιλίων, αναμένεται συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις