Ελληνοτουρκικά Ερντογάν: Προκλήσεις λίγο πριν τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά Ερντογάν: Προκλήσεις λίγο πριν τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ελληνοτουρκικά Ερντογάν: Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ο «σουλτάνος» φρόντισε να δυναμιτίσει το κλίμα

14.04.2021 | 21:00

Τορπιλίζει το διάλογο ο Τούρκος πρόεδρος, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου -Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου «Η Τουρκία έχει στόχο να κάνει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου», τόνισε σήμερα, Τετάρτη (14.04) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ο «σουλτάνος» φρόντισε να δυναμιτίσει το κλίμα, εξαπολύοντας απειλές κατά του Ελληνισμού και διαμηνύοντας πως η Τουρκία είναι έτοιμη ακόμα και για σύρραξη, αν χρειαστεί.

Η Ελλάδα ενοχλήθηκε…

«Με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη, κάναμε το μεγάλο μας άλμα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνομιλία με νέους της χώρας του.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να δείξει και πάλι πόσο αυταρχικός, ψεύτης και επικίνδυνος είναι. Όπως υποστήριξε, η Άγκυρα έχει δείξει καλή θέληση και έχει αποσύρει τα πλοία της για συντήρηση.  «Είπαμε και κάτι ακόμα, στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία».

Exit mobile version