Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαθητές self test: Μητέρα μήνυσε διευθυντή σχολείου στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητές self test: Μητέρα μήνυσε διευθυντή σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Μαθητές self test: Η γυναίκα είχε λεκτική διαμάχη με τον διευθυντή, όχι μόνο σήμερα αλλά από την περασμένη Δευτέρα.

Ένα σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε σήμερα στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, με μία μητέρα η οποία ήθελε το παιδί της να παρακολουθήσει κανονικά το μάθημα στην τάξη του Λυκείου, χωρίς να υποβληθεί σε self test κορονοϊού, καθώς όπως υποστηρίζει είναι αντισυνταγματικό. Όταν δεν επετράπη η είσοδος τόσο σε εκείνη όσο και στο παιδί της, με δεδομένο ότι χωρίς αρνητικό τεστ κανένα παιδί ή εκπαιδευτικός δεν μπορεί να μπει στη σχολική αίθουσα, η κατάσταση ξέφυγε, με την γυναίκα να υποβάλλει μήνυση αλλά και να καλεί την αστυνομία προκειμένου να συλληφθεί ο διευθυντής του σχολείου.

Δείτε ακόμη: Άνοιγμα των λυκείων με… καταλήψεις στην Πάτρα – Γιατί αντιδρούν οι μαθητές

Όπως αναφέρει το Mega και η εκπομπή “Live News”, η ιστορία ξεκίνησε από τη Δευτέρα και κορυφώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Συγκεκριμένα η μητέρα έκανε μήνυση επειδή το παιδί της δεν μπορεί να παρακολουθήσει δια ζώσης τα μαθήματα, ωστόσο ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε να μην ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Σήμερα, Τετάρτη η γυναίκα αυτή πήγε και πάλι στο σχολείο μαζί με μια ομάδα ανθρώπων για συμπαράσταση, διαπληκτίστηκε με τον διευθυντή, κάλεσε περιπολικό της αστυνομίας για να τον συλλάβει. Μάλιστα και η ίδια και τα υπόλοιπα άτομα που ήταν μαζί της περικύκλωσαν το περιπολικό και ζητούσαν επίμονα να συλληφθεί.

“Με έσπρωξαν βίαια εμένα και το παιδί μου έξω – Μου έκλεισαν τα δάχτυλα στην καγκελόπορτα”

Ωστόσο, η γυναίκα δήλωσε ότι της ασκήθηκε βία από καθηγητές του σχολείου οι οποίοι την απώθησαν βίαια με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο γόνατό της. Παρ’όλα αυτά, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να υπαγορεύει τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού.

“Ήταν ανοιχτή η πόρτα από το προαύλιο και ενώ συνομιλούσαμε με τον διευθυντή… ότι εγώ δεν πρόκειται να επιτρέψω το παιδί μου να υποβληθεί σε κανένα test COVID και καμία ιατρική πράξη βάσει του νόμου του συντάγματος Α120. Είχε αντίρρηση. Ήταν ανοιχτή η πόρτα. Έκανα να μπω εγώ με το παιδί, διότι του είπα ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος του συντάγματος που το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι έξω από το σχολείο, οπότε κάνοντας να μπούμε μέσα, με ήρεμο τρόπο φυσικά εμείς, όρμηξαν άλλοι τρεις – τέσσερις καθηγητές άντρες με έσπρωχναν βίαια εμένα και το παιδί έξω. Έχω υποστεί βλάβη στο γόνατο μου, είναι πρησμένο και θα πάω και ιατροδικαστή για εξέταση και μου έκλεισε τα χέρια στην καγκελόπορτα, τα δάχτυλα” δήλωσε στην ίδια εκπομπή.

Γονείς αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους self test στο Ρέθυμνο – Μηνύουν τον διευθυντή

Μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατά διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας, κατατέθηκε από γονείς στο Ρέθυμνο, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Πρόκειται για έξι γονείς οι οποίοι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο. “Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορονοϊό“, δήλωσε.

“Επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο”

“Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα”, πρόσθεσε.

Η διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συστήνει στους γονείς να διαβάσουν την ΚΥΑ, όλες τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και όπως αναφέρει ο κ. Γαζανός, “προσπαθούμε με συζήτηση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρόκειται για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Όμως, οι γονείς μου ζητάνε έγγραφη βεβαίωση για το λόγο που οι διευθυντές δεν αφήνουν τα παιδιά να μπουν μέσα στις σχολικές αίθουσες”. “Εμείς ως Δευτεροβάθμια, επικαλούμαστε την ΚΥΑ, ενώ παράλληλα έχουμε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία για να μας καθοδηγήσει το πώς να διαχειριστούμε τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών. Έχουμε επικοινωνήσει και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης ώστε να μας κατευθύνει αρμοδίως για το τι πρέπει να πράξουμε”, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις