Εμβολιασμοί Ελλάδα – πρόγραμμα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί Ελλάδα – πρόγραμμα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εμβολιασμοί Ελλάδα - πρόγραμμα: Η κυβέρνηση «τρέχει» το σχέδιο «Ελευθερία» ανοίγοντας τις αιτήσεις σύντομα και για άλλες κατηγορίες

14.04.2021 | 08:47

Ανοίγει σταδιακά το επόμενο διάστημα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμούς και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες. Με τους ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα (ομάδα ευπαθών Β) να ξεκινούν τις αιτήσεις στην πλατφόρμα την προσεχή Παρασκευή 16 Απριλίου, η κυβέρνηση «τρέχει» το σχέδιο «Ελευθερία» ανοίγοντας τις αιτήσεις σύντομα και για άλλες κατηγορίες. Την Παρασκευή θα αιτηθούν ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα στις ηλικίες 18-59, ενώ την επόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59.

Δείτε ακόμη: Φτάνουν στην Ελλάδα 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

50-54 ετών

Το Σάββατο 24 Απριλίου αργότερα θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα άτομα ηλικίας 50-54 ετών, ενώ σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Μάιο θα προχωρήσει και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιακών ομάδων με την κατηγορία των άνω των 40 ετών. Για τις ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι θα αποφασιστεί στις αρχές Μαΐου αν θα προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός τους, ανάλογα το πώς θα έχει κινηθεί ο εμβολιασμός των άνω των 50 ετών.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι τη μικρότερη συμμετοχή στον εμβολιασμό την έχει η ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών με ποσοστό 50% και τη μεγαλύτερη η ομάδα 75-79 ετών με ποσοστό που ξεπερνά το 75%. «Και οι 85αρηδες στην αρχή ήταν διστακτικοί, το ποσοστό τους ήταν στο 50% και τώρα έχει φτάσει στο 64%», ανέφερε. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, πάνω από 1.5 εκατομμύριο πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση κατά του κορωνοϊού.

Exit mobile version