Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Καγκάβα: «Πρέπει να δείξω το ποιος είμαι στο γήπεδο»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Καγκάβα: «Πρέπει να δείξω το ποιος είμαι στο γήπεδο»

ΠΑΟΚ - Καγκάβα: Το ζητούμενο είναι το τώρα, το σήμερα και ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής παλεύει να βρει τα πατήματά του.

Μπορεί μέχρι πρότινος να μην έχει βρει τον επιθυμητό χρόνο στις τάξεις του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο Σίντζι Καγκάβα «φωνάζει» για κίνητρο και καλοβλέπει ακόμη και την επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Εφόσον αποδείξει ποιος είναι… ακόμη και τώρα, έχοντας ως κληρονομιά μια πλούσια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τίτλους στο παλμαρέ του.

Δείτε ακόμη: Ντέρμπυ ουσίας και γοήτρου στην Τούμπα

Το ζητούμενο είναι το τώρα, το σήμερα και ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής παλεύει να βρει τα πατήματά του που θα τον φέρουν εκ νέου σε πρώτο πλάνο, αρχής γενομένης από το στοίχημα που λέγεται… ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά τα όσα είπε για μια πιθανή επιστροφή του στην Εθνική:

«Φυσικά και η κατάσταση είναι δύσκολη αφού δεν έχω αγωνιστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ έμεινα και αρκετό διάστημα χωρίς ομάδα. Αποδέχθηκα την κατάσταση και δούλεψα. Πάντως δεν πρόκειται να παρατήσω. Δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και θέλω να αποδείξω ότι είμαι δυνατός. Πρέπει να δείξω το ποιος είμαι στο γήπεδο. Θα συνεχίζω να το αντιμετωπίζω όλο ήρεμα και με πίστη στις δυνάμεις μου.

Νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Δεν έχει να κάνει με τα παλαιότερα επιτεύγματα μου ή την εμπειρία μου αλλά με το τι μπορώ να προσφέρω τη δεδομένη χρονική στιγμή . Πρέπει να δείξω την ετοιμότητα μου για να επιστρέψω».

Οι τέσσερις του ΠΑΟΚ με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής

Στη φετινή σεζόν, συνολικά 38 ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί σε επίσημη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, ενώ 18 από αυτούς έχουν πάρει τουλάχιστον 1.000 λεπτά συμμετοχής. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την ευρήτητα του ρόστερ του Δικεφάλου, αλλά και την πάγια ανάγκη των δύο προπονητών που κάθισαν φέτος στον πάγκο της Τούμπας, Αμπέλ Φερέιρα αρχικά και Πάμπλο Γκαρσία έπειτα, να βρουν άλλες λύσεις από αυτές που έχουν κατά καιρούς, από τις οποίες ενδεχομένως να μη μένουν/έμεναν ικανοποιημένοι. Ωστόσο, από όλους τους παραπάνω, τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τη φανέλα βασικού – και αναντικατάστατου -. στο… σπίτι τους!

Πιο συγκεκριμένα, Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον (3.240′) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (3.085′) είναι οι δύο μοναδικοί που έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 3.000 λεπτών.

Από… κοντά και οι Στέφαν Σβαμπ (2.989′) και Χρήστος Τζόλης (2.762′), που δεν πηγαίνουν πίσω από απόλυτο αριθμό συμμετοχών. Τουναντίον, ο Τζόλης μαζί με τον Ζίβκοβιτς έχουν τις περισσότερες συμμετοχές (41) από κάθε άλλον, απλώς ο Έλληνας winger αποσύρεται συχνότερα ως αλλαγή. Ο Ίνγκασον έχει 36 συμμετοχές (δεν βγαίνει ποτέ όταν παίζει), ο Σβαμπ έχει 40 συμμετοχές (συνήθως τελειώνει τα 90λεπτα που παίρνει), εν αντιθέσει για παράδειγμα με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, που παρότι έχει 40 συμμετοχές, το γεγονός ότι συνήθως αντικαθιστά άλλον ή αντικαθίσταται εκείνος, του έχει δώσει συγκομιδή χρόνου συμμετοχής ύψους μόλις 1.926′.

Έτσι, λοιπόν, Ίνγκασον, Ζίβκοβιτς, Σβαμπ και Τζόλης είναι ξεκάθαρα αυτοί που – από άποψη όγκου συμμετοχής – έχουν τραβήξει το κουπί στον φετινό ΠΑΟΚ.

Στη δεύτερη γραμμή θα βρει κανείς τους Ελ Καντουρί (2.393′, αρκετές συμμετοχές αλλά όχι πάντα ως βασικός) και, φυσικά, τους κεντρικούς αμυντικούς, Βαρέλα (2.257′) και Κρέσπο (2.061′), που λόγω θέσης σπανίως αντικαθίστανται αν ξεκινήσουν βασικοί. Τέλος, από τους τερματοφύλακες τον περισσότερο χρόνο έχει πάρει ο Ζίβκοβιτς (2.520′).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις