Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Μαϊμού» τεχνικοί ΔΕΗ: Νέο περιστατικο στη Φλώρινα
ΕΛΛΑΔΑ

«Μαϊμού» τεχνικοί ΔΕΗ: Νέο περιστατικο στη Φλώρινα

«Μαϊμού» τεχνικοί ΔΕΗ: Με έναν παλαιό λογαριασμό στα χέρια, έπεισαν ηλικιωμένη να τον εξοφλήσει με απειλή διακοπής της παροχής!

Με έναν λογαριασμό της ΔΕΗ στα χέρια, που κάπου είχαν βρει, προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους του Οργανισμού και ζήτησαν από μια ηλικιωμένη γυναίκα σε χωριό της Πρέβεζας να τον… εξοφλήσει! Έντρομη εκείνη μπροστά στον κίνδυνο να διακοπεί η παροχή ρεύματος στο σπίτι της λόγω «μη εξόφλησης», έσπευσε να πάρει στα χέρια τις οικονομίες της και να μετρά το ποσό που «έπρεπε» να καταβάλει. Ξαφνικά, όμως, σύμφωνα με την καταγγελία της, οι δύο «υπάλληλοι» της άρπαξαν από τα χέρια όλα τα χαρτονομίσματα, ποσό 1.100 ευρώ και διέφυγαν. Ενημερώθηκε η Αστυνομία και κατάφερε να ταυτοποιήσει μετά από πολυήμερη έρευνα τα στοιχεία του ενός «τεχνικού», ενώ ψάχνει τον δεύτερο. Όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, που κατηγορείται για την εμπλοκή του σε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού σε βάρος ημεδαπής σε χωριό της Πρέβεζας.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία, «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 06-03-2021, ο κατηγορούμενος μαζί με ακόμη ένα συνεργό του μετέβησαν σε σπίτι ηλικιωμένης σε χωριό της Πρέβεζας και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ της ζήτησαν την πληρωμή δήθεν οφειλόμενου λογαριασμού. Τη στιγμή που η παθούσα καταμετρούσε τα χρήματά της, άρπαξαν από τα χέρια της το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή».

Περιπολικό

«Μαϊμού» τεχνικοί ΔΕΗ: Η απάτη στη Φλώρινα

Αντίθετα, στην περιοχή της Φλώρινας, συνελήφθη άλλος «υπάλληλος» της ΔΕΗ, ο οποίος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ακολούθησε την… κλασική, πλέον μέθοδο απάτης, με την επίκληση δήθεν βλάβης στον πίνακα. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Ημαθίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάσθηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αμυνταίου απάτη, που τελέστηκε σε βάρος 84χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Φλώρινας και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.

«Συγκεκριμένα», συνεχίζει, «έπειτα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι σε περιοχή της Φλώρινας, ο 43χρονος, προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ και με το πρόσχημα της επιδιόρθωσης τεχνικού προβλήματος, εισήλθε σε αύλειο χώρο της οικίας 84χρονης και κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.450 ευρώ, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα, με οδηγό έτερο άτομο και αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση». Έπειτα από αναζητήσεις, συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ο 43χρονος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του.

Περιπολικό

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο διάλυσης κλεμμένων μηχανών σε ανταλλακτικά στην Πάτρα
Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών-αναρριχητών στην Ανατολική Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις