Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος Yale: «Όταν είδα ότι έγινα δεκτός άρχισα να φωνάζω»
ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος Yale: «Όταν είδα ότι έγινα δεκτός άρχισα να φωνάζω»

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος Yale: Ο 17χρονος μαθητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής υπογράμμισε ότι γνώριζε πως οι πιθανότητές του να περάσει ήταν μικρές

Την αντίδρασή του όταν έμαθε ότι κατάφερε να γίνει δεκτός από το Yale, εξασφαλίζοντας υποτροφία 97%, περιέγραψε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο 17χρονος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος από τη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε, οι υποψήφιοι έπρεπε να μπουν σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα στοιχεία τους για να δουν αν έχουν γίνει δεκτοί από το πανεπιστήμιο. «Η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν το είδα. Άρχισα να φωνάζω, γιατί είναι ένα όνειρο πολλών ανθρώπων» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, προσθέτοντας ότι είδε τα αποτελέσματα με την αδελφή του, γιατί οι γονείς του τον αγχώνουν!

Δείτε ακόμη: Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, o μαθητής που πήρε υποτροφία για το Yale εξηγεί πώς τον επέλεξαν

Ο 17χρονος μαθητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής υπογράμμισε ότι γνώριζε πως οι πιθανότητές του να περάσει ήταν μικρές, γιατί το Yale είναι ένα απαιτητικό πανεπιστήμιο, για το οποίο κάνουν αίτηση οι καλύτεροι μαθητές από όλο των κόσμο. «Γι’ αυτό ήταν αντίστοιχη η χαρά μου όταν κατάφερα να μπω» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν οραματίζεται ακαδημαϊκή καριέρα για τον εαυτό του, αλλά φιλοδοξεί να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός, να κάνει τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό και να αναζητήσει εργασία ως μηχανικός στον «μαγικό» κόσμο της Formula 1. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος του έδωσε τα συγχαρητήριά του για την επιτυχία του.

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος Yale: Είναι το «πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα»

Ως το «πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο Κώστας Μαρκόπουλος το ότι έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%. Ερωτηθείς για τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να γίνει μηχανικός στη Formula 1, τόνισε πως θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα κι όχι να μείνει στην Αμερική. «Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ήθελα να κάτσω εδώ», απάντησε σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη.

Και όπως εξήγησε ο ίδιος, φέτος οι πιθανότητες εισαγωγής στο Yale είναι πολύ μικρές, κάτω από 4% κι ακόμα μικρότερες για τους ξένους φοιτητές. «Όμως, εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή μας προετοιμάζουν πολύ καλά», τόνισε το παιδί, ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι «τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα».

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Οι γονείς του ούρλιαζαν και η γιαγιά του άναψε κεράκι στην Παναγία

Ωστόσο, «εκεί είναι οι ευκαιρίες που σου δίνονται, κάτι που δεν υπάρχει εδώ». Όσο για τις αντιδράσεις των δικών του είπε πως, οι γονείς του ούρλιαζαν, ενώ η γιαγιά του άναψε κεράκι στην Παναγία, για να το πιστέψει. «Έχει πει ότι θα μου φέρνει ταπεράκι με κούριερ», φανέρωσε στην κάμερα της εκπομπής ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις