Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 61χρονη εμβόλιο Astrazeneca: Κατέληξε πέντε μέρες μετά τη δόση
ΕΛΛΑΔΑ

61χρονη εμβόλιο Astrazeneca: Κατέληξε πέντε μέρες μετά τη δόση

61χρονη εμβόλιο Astrazeneca: Οι γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι η 61χρονη γυναίκα κατέληξε από παθολογικά αίτια

Κατέληξε 5 μέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca μια 61χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα η οποία σύμφωνα με τον γιο της ήταν πολύ καλά στην υγεία της το τελευταίο διάστημα, άφησε την τελευταία της πνοή στις 31 Μαρτίου, 5 μέρες αφότου εμβολιάστηκε. Οι γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι η 61χρονη γυναίκα κατέληξε από παθολογικά αίτια και ο θάνατός της δεν σχετίζεται με το εμβόλιο. Η θανούσα έπασχε από στεφανιαία νόσο και διαβήτη, με την ιατροδικαστική εξέταση να δείχνει ότι πέθανε από φυσιολογικά αίτια.

Συγκλονισμένος από τον ξαφνικό χαμό της μητέρας του, ο γιος της μίλησε στο Star: «Είναι κρίμα. Μια χαρά εργαζόταν, πήγαινε στη δουλειά της. Μου έχουν κοπεί τα γόνατα» δήλωσε και τόνισε ότι η μητέρα του που ξεπεράσει 3 φορές τον καρκίνο, είχε ακυρώσει το πρώτο ραντεβού της για το εμβόλιο επειδή ανησυχούσε για τις παρενέργειες που έχουν «συνδεθεί» με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο γιος της η μητέρα του ξύπνησε ένα πρωί με δυσφορία: «Την ίδια μέρα της πέφτει το οξυγόνο. Την Κυριακή το πρωί ξύπνησε μια χαρά, το βράδυ της έφτασε το οξυγόνο στο 85.8. Τη Δευτέρα σηκώθηκε, πήγε στη δουλειά της. Ξαφνικά την Τετάρτη στις 5 το πρωί με ξυπνάει, είχε δυσφορία. Μιλάγαμε ανά μισή ώρα, μίλησε με τον ογκολόγο της και της είπε καλό είναι να έρθεις στο νοσοκομείο να σε δει ένας πνευμονολόγος για να δούμε τι γίνεται» εξήγησε ο γιος της.

Έσβησε στον καναπέ

Ο ίδιος αφού την αναζητούσε στο τηλέφωνο, τελικά την βρήκε νεκρή στο σπίτι της μετά από λίγες ώρες: «Εκανε τεστ για κορωνοϊό και βγήκε αρνητικό και η ακτινογραφία θώρακα ήταν καθαρή. Με πήρε τηλέφωνο ότι έρχεται σπίτι και μετά από λίγο την κάλεσα εγώ και δεν το σήκωνε. Ήταν στον καναπέ, είχε βάλει το οξυγόνο και είχε σβήσει ήδη» εξήγησε. Η 61χρονη είχε διαγνωστεί με θρομβοφιλία και είχε ενημερώσει τους γιατρούς πριν εμβολιαστεί, ότι παίρνει αντιπηκτικά φάρμακα: «Ο γιατρός που της έκανε το εμβόλιο, έχει κάνει και κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Ο ογκολόγος της έχει ζητήσει ιστολογική και τοξικολογικές. Έχω και το χαρτί της νεκροψίας, που λέει πως πιθανόν έμφραγμα να είναι η αιτία» ανέφερε ο γιος της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις