Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σιωπηλός Δρόμος Mega: Κορυφαίοι ηθοποιοί, συγκλονιστική υπόθεση και “άρωμα”… Μελισσών
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σιωπηλός Δρόμος Mega: Κορυφαίοι ηθοποιοί, συγκλονιστική υπόθεση και “άρωμα”… Μελισσών

Σιωπηλός Δρόμος Mega: Ο Σιωπηλός Δρόμος έκανε πρεμιέρα πριν μία εβδομάδα από τη συχνότητα του MEGA και άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική μυθοπλασία

Ο «Σιωπηλός Δρόμος», η νέα δραματική σειρά με την υπογραφή των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη και σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 4 Απριλίου στις 21:00 στο Mega. Την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ρέγκλης, που “έντυσε” ηχητικά τα Παράσιτα, την πρώτη διεθνή ταινία που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, ένα μοναδικό επίτευγμα.

Το σενάριο της σειράς έχει αναλάβει ένα ισχυρό συγγραφικό δίδυμο, ο Πέτρος Καλκόβαλης και η Μελίνα Τσαμπάνη, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τη συγγραφή των Άγριων Μελισσών. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαρδής Μαρινάκης, ο οποίος μετά το σινεμά – Μαύρο Λιβάδι (2009), Ζίζοτεκ (2019)- επιχειρεί να δείξει τις σπουδαίες δυνατότητές του και στη μικρή οθόνη. Φανερά επηρεασμένος από το σκανδιναβικό νουάρ, προσφέρει μια έντονα μελαγχολική αισθητική, που σε συνδυασμό με ένα αξιόλογο καστ Ελλήνων ηθοποιών οδηγεί σε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι,

Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.

Η υπόθεση της σειράς μας τοποθετεί σε μία πλούσια περιοχή της Αθήνας, στην οποία κατοικούν εύπορες και γνωστές οικογένειες. Ένα δυσάρεστο περιστατικό έρχεται να ταράξει την ηρεμία της καθημερινότητάς τους, καθώς ένα σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επιβαίνουν 9 μαθητές δημοτικού μαζί με τον οδηγό και την συνοδηγό, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Η τοπική αστυνομία κινητοποιείται άμεσα, ενώ το σχολείο αναλαμβάνει να ενημερώσει τους γονείς των μαθητών, των οποίων τα ίχνη αγνοούνται.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Νάσος Οικονομίδης, καταλήγει στο συμπέρασμα πως έχουν να κάνουν με απαγωγή, γεγονός που ταρακουνά τόσο την αστυνομία, όσο και τις οικογένειες των άτυχων μαθητών. Η οικογένεια Καρούζου βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης, με δύο από τα παιδιά της οικογένειας να έχουν εξαφανιστεί, αφήνοντας τους υπόλοιπους αντιμέτωπους με μια σκληρή νέα πραγματικότητα. Οι ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας Καρούζου ήδη δοκιμάζονται, όμως από ό,τι φαίνεται υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά που πρόκειται να αποκαλυφθούν στη συνέχεια.

https://twitter.com/IppolytosGR/status/1378778084741091331?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1378778084741091331%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nou-pou.gr%2Flife%2Fpop-culture%2Fi-nea-astinomiki-sira-tou-mega-siopilos-dromos-echi-prodiagrafes-netflix%2F

Ο Αυλητής του Χάμελιν

Η σειρά ξεκινάει με την αφήγηση του Μύθου Ο Αυλητής του Χάμελιν, ακόμα μια πρωτοτυπία. Σύμφωνα με τον μύθο, το 1284, η πόλη Χάμελιν της Γερμανίας κατακλύστηκε από ποντίκια και οι κάτοικοι υποσχέθηκαν σε έναν μουσικό, ότι αν κατάφερνε να τα απομακρύνει από την πόλη τους, θα του έδιναν μια τεράστια αμοιβή. Ο μουσικός με το μαγικό του φλάουτο κατάφερε να οδηγήσει τα ποντίκια μακριά, όμως οι κάτοικοι έπειτα αρνήθηκαν να τον πληρώσουν.

Έτσι, ο αυλητής υπνώτισε όλα τα παιδιά του χωριού με σκοπό να εκδικηθεί τους χωρικούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία τους. Ο δρόμος από τον οποίο πέρασε ο αυλητής με τα παιδιά, ονομάστηκε Σιωπηλός Δρόμος -από τον οποίο εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί και έδωσαν αυτόν τον τίτλο στη σειρά- καθώς απαγορευόταν πλέον εκεί να παίζει μουσική.

Τι είδαμε

Στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο « Χαμένο στίγμα» σε ένα πλούσιο προάστιο της Αθήνας, στο Βαθύ Αττικής, το σχολικό λεωφορείο ενός ιδιωτικού σχολείου που πραγματοποιεί ένα από τα καθημερινά του δρομολόγια, αγνοείται. Μέσα σ’ αυτό επιβαίνουν 9 μαθητές του δημοτικού σχολείου, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών μιας προνομιούχας κοινότητας, μαζί με τον οδηγό και μια νεαρή συνοδό. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις τις αστυνομίας σαρώνουν από την πρώτη στιγμή την περιοχή, ενώ επικεφαλής των ερευνών αναλαμβάνει ο Νάσος Οικονομίδης, ένας έμπειρος αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Η συνταρακτική διαπίστωση πως πρόκειται για μια υπόθεση μαζικής απαγωγής δεν θα αργήσει να έρθει και ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος όχι μόνο για την δοκιμαζόμενη κοινότητα και τους τραγικούς γονείς, αλλά και για όλη τη χώρα. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η Θάλεια Καρούζου, μια νεαρή δημοσιογράφος, επιστρέφει στην γενέτειρά της και βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

Η Θάλεια αναγκάζεται να επιστρέψει στο Βαθύ

Η Θάλεια αναγκάζεται να επιστρέψει στο Βαθύ και να μεταφέρει το αίτημα των απαγωγέων στον επικεφαλής των ερευνών, Νάσο Οικονομίδη. Τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα που έχει στο μυαλό της θα απασχολήσουν και τις αρχές. Γιατί επέλεξαν να επικοινωνήσουν μαζί της οι δράστες; Ποια είναι η σύνδεσή της με την υπόθεση, πέρα από το γεγονός πως τα δυο της ανίψια βρίσκονται ανάμεσα στους απαχθέντες; Την ίδια στιγμή οι απαγωγείς υλοποιούν με στρατιωτική πειθαρχία το σχέδιό τους. Φαίνεται πως γνωρίζουν τα πάντα για τα παιδιά και για τις οικογένειές τους και με καλυμμένα τα πρόσωπα δίνουν σαφείς εντολές στην Ελπίδα και τον Σάββα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουν μέσα στο κρησφύγετο. Το ποσό που ζητούν είναι υπέρογκο και η ανακοίνωσή του στους γονείς, προκαλεί τεράστια αναστάτωση. Το μεγαλύτερο πλήγμα ωστόσο θα το δεχτεί η οικογένεια της Θάλειας όταν πληροφορηθεί για την εμπλοκή της.

Η Θάλεια βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση και οι αστυνομικοί περιμένουν με αγωνία την επόμενη κλήση των απαγωγέων. Αφόρητη είναι και η κατάσταση μέσα στο κρησφύγετο, με την Ελπίδα και τον Σάββα να απαιτούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από τους απαγωγείς. Οι έρευνες της αστυνομίας είναι δύσκολες καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι τόσοι πολλοί που το κάνει σχεδόν ανέφικτο να εστιάσουν κάπου συγκεκριμένα. Μια ανώνυμη καταγγελία όμως θα ανατρέψει την κατάσταση και θα φέρει στο προσκήνιο την διαμάχη της διευθύντριας του σχολείου με έναν απολυμένο οδηγό…

Η συνέχεια στη μικρή οθόνη…

Σιωπηλός Δρόμος: Πού γυρίζεται το σίριαλ

Οι πανοραμικές λήψεις και τα αποσπάσματα από Drone σκιαγραφούν ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο και δημιουργούν την απορία στον τηλεθεατή. Το Βαθύ είναι ένας δήμος που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και έχει επινοηθεί για της ανάγκες της σειράς. Πολλά από τα μέρη που παρακολουθείτε βρίσκονται στα βόρεια Προάστια των Αθηνών, το Καπανδρίτι και τον Μαραθώνα. Παράλληλα, φαίνεται πως η σκηνή του εμπρησμού του λευκού βαν, σε μια δραματική χορογραφία ενός εκ των απαγωγέων, γυρίστηκε σε κάποια γωνιά των Λατομείων Διονύσου. Τα λατομεία είναι ιδιόκτητα και πήραν το όνομά τους από την περιοχή του Διονύσου Αττικής, όπου και βρίσκονται.

Εκεί παράγεται το ξακουστό στα πέρατα του κόσμου «μάρμαρο Διονύσου». Η εξόρυξη μαρμάρου πραγματοποιείται για περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ από το 1949, η εξόρυξη πραγματοποιείται από ιδιωτική εταιρεία. Η κάμερα της παραγωγής του «Σιωπηλού Δρόμου» έχει στηθεί όμως και σε περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου, ενώ πληροφορούμαστε πως γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί και στα Νότια Προάστια. Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί και θα διαπιστώσετε πόσες ονειρεμένες περιοχές κρύβει η Αττική λίγες μόνο ώρες από το αστικό περιβάλλον. Στο βίντεο drone παρουσιάζεται η λίμνη του Μαραθώνα με τον πλούσιο φυσικό της περίβολο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις