Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να κάνω το laptop πιο γρηγορο: Tips που θα σας ενθουσιάσουν
PLUS

Πώς να κάνω το laptop πιο γρηγορο: Tips που θα σας ενθουσιάσουν

Πώς να κάνω το laptop πιο γρηγορο: Αν αντιμετωπίζετε και εσείς προβλήματα με τον υπολογιστή σας, τότε ιδού μερικά νέα tips.

Στην εποχή μας ο χρόνος είναι χρήμα, κι αν η εργασία σας σχετίζεται με ένα laptop, τότε το να «σέρνεται» δεν σας βοηθάει καθόλου. Αντίθετα σας καθυστερεί και κρατάει την δουλειά σας πίσω. Συνεπώς, αν το laptop σας κάνει μία ώρα για να ανοίξει, τότε σίγουρα έχει πρόβλημα. Το συχνότερο ωστόσο που λύνεται αρκετά εύκολα είναι όλα αυτά τα προγράμματα που τρέχουν στο startup. Εφαρμογές που εγκαθιστούμε και τρέχουν αυτόματα δηλαδή, χωρίς να το συνειδητοποιούμε τις περισσότερες φορές.

laptop

Δείτε ακόμη: Έξυπνα tips για την Google – Κερδίστε χρόνο με μερικά κλικ

Σαφώς, αν τρέχουν πολλά πράγματα ταυτοχρόνως στο background, τότε καθυστερούν όχι μόνο την εκκίνηση του laptop, αλλά και τη συνολική του λειτουργία. Στα Windows 8 και Windows 10, μπορούμε να τα απενεργοποιήσουμε ακόμα ευκολότερα, πηγαίνοντας στο Task Manager (Διαχείριση Εργασιών), το οποίο βρίσκουμε εύκολα πατώντας CTRL+ALT+Delete. Από εκεί επιλέγουμε το Start-up (Εκκίνηση) και βλέπουμε ποια προγράμματα τρέχουν στο περιθώριο. Απενεργοποιούμε (Disable) όλα τα προγράμματα που δεν χρειαζόμαστε να τρέχουν κατευθείαν μόλις ανοίξουμε τον υπολογιστή και οι επιδόσεις θα βελτιωθούν.

laptop

Τρία λάθη που καταστρέφουν το λαπτοπ σου

1. Κλείνουμε μόνο το καπάκι

Μέγα λάθος. Θα πρέπει κάποιες φορές να το απενεργοποιούμε. Κι αυτό γιατί ο υπολογιστής, όπως και το κινητό χρειάζονται πού και πού ένα restart. Κάθε φορά που εσύ κλείνεις το λάπτοπ σου, αυτό στην πραγματικότητα «καθαρίζει» και είναι έτοιμο για την επόμενη φορά που θα το ανοίξεις.

laptop

2. Το έχουμε μόνιμα στην πρίζα

Άλλο ένα λάθος να έχεις το λαπτοπ σου πάντα σε φόρτιση. Αν το κάνεις και εσύ μάλλον δεν γνωρίζεις ότι αφήνοντας το καλώδιο στην πρίζα ενώ είναι φορτισμένη η μπαταρία δεν εξοικονομείς ενέργεια, αλλά αντίθετα φθείρεις σιγά σιγά την μπαταρία.

3. Ακουμπάμε το λαπτοπ στα πόδια μας

Είναι μια πολύ συνηθισμένη κίνηση την οποία όμως πρέπει να σταματήσουμε. Τα λάπτοπ δεν είναι σχεδιασμένα για να ακουμπάνε πάνω μας. Αυτή η κίνηση αυξάνει τη θερμοκρασία στο λάπτοπ και δεν το αφήνει να πάρει αέρα.

laptop καφές

Δείτε ακόμη:

Πώς να καθαρίσω το κινητό με 4 απλούς τρόπους
Τέλος τα LG κινητά! Σταματά την παραγωγή η εταιρεία
Αυτοί είναι οι 4 κλασικοί ξενύχτηδες του ζωδιακού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις