Voucher 200 ευρώ αίτηση β’ κύκλος: Ποιοι οι δικαιούχοι, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ αίτηση β’ κύκλος: Ποιοι οι δικαιούχοι, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Voucher 200 ευρώ αίτηση β' κύκλος: Η διαδικασία θα προχωρήσει σταδιακά για να υπάρχει επάρκεια εξοπλισμού.

12.04.2021 | 19:05

Το voucher 200 ευρώ για την αγορά tablet ή laptop μπορούν να εξαργυρώσουν από σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, οι δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».

Η διαδικασία θα προχωρήσει σταδιακά για να υπάρχει επάρκεια εξοπλισμού σε tablets, laptops και desktops από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί και αναμένει ήδη έκδοση επιταγών, θα παραλάβει τις επιταγές του έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021».

Πάντως, δεν υπάρχει πιεστική πιεστική προθεσμία για είσοδο στο σύστημα και ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ενέργειας (έκδοσης voucher), καθώς τα vouchers μπορούν να χρησιμοποιούνται για αγορές σε εγκεκριμένους προμηθευτές έως την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Για τα καταστήματα λιανικής και τον εξοπλισμό που έχουν εγκριθεί από το Πρόγραμμα, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστoσελίδα digital-access.gov.gr (ενότητα «Πληροφορίες»).

Έρχεται νέος κύκλος δικαιούχων

Την ίδια ώρα, εν αναμονή βρίσκονται και οι δυνητικοί δικαιούχοι, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ, καθώς ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα τους περιλαμβάνει.

Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους, οι αιτήσεις συμμετοχής – επιχορήγησης στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 5 Μαϊου 2021, έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος (δηλ. στις 30 Ιουλίου 2021).

Διευκρινίσεις σχετικά με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για το voucher των 200 ευρώ παρέχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το voucher των 200 ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, για κάθε εξαρτώμενο παιδί ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμη:
Ξεχάστε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ όπως το ξέρουμε
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7
Ετικέτες
Exit mobile version