ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα 2021 – πληρωμή: Ξεκίνησε η καταβολή του ποσού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα 2021 – πληρωμή: Ξεκίνησε η καταβολή του ποσού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Anisa Ntaouti

ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα 2021 - πληρωμή: Από την Δευτέρα ξεκινάει η καταβολή του ποσού.

12.04.2021 | 12:02

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, ξεκινάει η πληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Δείτε ακόμη: Απίστευτη εξέλιξη στην αγορά ακινήτων -Tι αγοράζουν οι Έλληνες μανιωδώς

ΟΑΕΔ δώρο Πάσχα 2021: Πότε εμφανίζονται οι πληρωμές

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 12 Απριλίου έως 9 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr – Εργασία και ασφάλιση – Ανεργία – Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Τι δώρο Πάσχα δικαιούνται οι άνεργοι

Για τους ανέργους το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Αναλυτικά το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

 Δείτε ακόμη:

Η MYTILINEOS διασφαλίζει μία νέα Σύμβαση Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αυστραλία μέσω της τεχνολογίας Blockchain
Επιτέλους: Κλειδάριθμος μέσω τηλεφώνου, e-mail ή βιντεοκλήσης
Εβδομάδα πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ ύψους 161 εκατ. ευρώ
Ετικέτες
Exit mobile version