Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάτρα κλεμμένες μηχανές: Δεύτερο συνεργείο διάλυσης
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα κλεμμένες μηχανές: Δεύτερο συνεργείο διάλυσης

Πάτρα κλεμμένες μηχανές: Τι έχουν βρει οι αστυνομικοί στα δύο συνεργεία που διατηρούσε ο συλληφθείς προ ημερών ιδιοκτήτης.

Και δεύτερο εργαστήριο-συνεργείο με κλεμμένα δίκυκλα, τα οποία διαλύονταν σε ανταλλακτικά, ανακάλυψε η Ασφάλεια Πάτρας, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη ιδιοκτήτη συνεργείου στην Πάτρα, ο οποίος έχει ήδη κατηγορηθεί για περισσότερες από 80 κλοπές μοτοσικλετών τα τελευταία δέκα χρόνια. Πρόκειται για χώρο, όπως ανακοινώθηκε, που χρησιμοποιούσε ο άνδρας που έχει συλληφθεί για τις δεκάδες κλοπές δικύκλων, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε νέα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία. Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορία, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το πρώτο παράνομο εργαστήριο – συνεργείο και το δεύτερο συνεργείο, που λειτουργούσε ο συλληφθείς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ακόμη:

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τρεις δίκυκλες μοτοσυκλέτες (εκ των οποίων οι δύο είναι κλεμμένες και η μια έχει παραποιημένο – αποξεσμένο αριθμό πλαισίου), 1 κλεμμένο ποδήλατο, 14 κράνη μοτοσικλετιστή, πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, πληθώρα τμημάτων κρατικών σφραγίδων πινακίδων κυκλοφορίας, πλαστικά τμήματα «κουστούμια» μοτοσικλετών και μια μπαγκαζιέρια. Επίσης, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και αντικλείδια μοτοσικλετών, ενδύματα που εξετάζεται η χρήση τους σε υπόθεση κλοπής. Και ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τη περίπτωση να έχουν διαπραχθεί κι άλλες κλοπές μοτοσυκλετών για να διαλυθούν και να γίνουν ανταλλακτικά, τις λεπτομέρειες της δράσης του συλληφθέντος είχε δώσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ το Alphafreepress και έγραφε:

Συνεργείο κλεμμένων μηχανών

 Πάτρα κλεμμένες μηχανές: Έψαχναν το… μυστήριο δέκα χρόνια

«Εψαχναν δέκα χρόνια οι αστυνομικοί στην Πάτρα τον άνθρωπο, που «εξαφάνιζε» με μοναδική ευκολία σταθμευμένες μοτοσικλέτες.  Εντοπίστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι τον βρήκαν τώρα, στο πρόσωπο ενός ιδιοκτήτη συνεργείου, ο οποίος, κατηγορείται για πάνω από ογδόντα κλοπές δικύκλων. Σε ένα, ειδικά διαμορφωμένο, εργαστήριο-συνεργείο, αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών, οι κλεμμένες μοτοσικλέτες, μετατρέπονταν σε ανταλλακτικά, τα οποία τοποθετούνταν έναντι αμοιβής, σε άλλες μοτοσικλέτες, ίδιας μάρκας και κυβισμού, οι κάτοχοι των οποίων δεν γνώριζαν την προέλευσή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου ήταν τόσο οργανωμένος, ώστε, ποτέ δεν έβαζε σε λειτουργία την κάθε μοτοσικλέτα που αφαιρούσε «για να μην ακούσει τον θόρυβο και αναγνωρίσει ο ιδιοκτήτης»!

 

Διαβάστε ακόμη: Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών-αναρριχητών στην Ανατολική Αττική

 

Δήθεν μηχανική βλάβη

Την… έσπρωχνε, προφασιζόμενος ότι «είχε μείνει» από βλάβη. Την ίδια ώρα, είχε ρυθμίσει και έναν ασύρματο στη συχνότητα του κέντρου της Αμεσης Δράσης, για να ακούει τις κινήσεις των αστυνομικών μετά από κάθε καταγγελία κλοπής! Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς την τελευταία δεκαετία περίπου, είχε διαπράξει 81 κλοπές και πιο συγκεκριμένα: 73 κλοπές δικύκλων, 6 κλοπές ποδηλάτων, 1 διάρρηξη οχήματος κα μία κλοπή κάμερας από οικία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεθοδολογία του συλληφθέντα, όπως την ανέλυσε η Αστυνομία:

Τι βρέθηκε στο συνεργείο

Πέντε δίκυκλες μοτοσυκλέτες, 17 σετ (κοστούμια) μοτοσικλετών όπως πλαστικά, φτερά, μάσκες, καντράν μοτοσικλετών, (δύο από τα σετ προέρχονται από κλεμμένες μοτοσικλέτες), 16 κινητήρες μοτοσυκλετών, (οι 14 κινητήρες είναι προϊόντα κλοπής), 10 ανεμοθώρακες μοτόσικλετών, 12 κράνη μοτοσικλετιστή, 9 μπαγκαζιέρες μοτοσικλετών,9 ζάντες μοτοσικλετών,6 σέλες μοτοσικλετών, 6 ποδήλατα,2 σετ καθρέπτες, 2 πλεξούδες, 2 ζαντολάστιχα, 2 αντλίες, βενζίνης, μία εξάτμιση Yoshimura, 2 τιμόνια αυτοκινήτου τύπου πόλης,16 κλειδιά μοτοσικλετών και 4 κλειδιά αυτοκινήτων».

Συνεργείο κλεμμένων μηχανών
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις