Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αττική διαρρήξεις: Σύλληψη οκτώ Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική διαρρήξεις: Σύλληψη οκτώ Ρομά

Αττική διαρρήξεις: Εξιχνιάστηκαν 43 διαρρήξεις και 4 ληστείες, που έγιναν υπό την καθοδήγηση δύο αδελφών.

Διαρρήκτες- αναρριχητές, που προχωρούσαν και σε ληστείες, αν, κατά… λάθος, έβρισκαν τους ενοίκους μέσα στο σπίτι, αμέριμνους, έπεσαν μετά από έρευνα και μεγάλη επιχείρηση με συμμετοχή αστυνομικών τεσσάρων επιχειρήσεων, στα χέρια της Ασφάλειας. Η δράση της πολυμελούς σπείρας απλωνόταν σε συνοικίες των Ανατολικών Προαστίων της Αττικής, όπου από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας Κηφισιάς, έχουν διαπιστωθεί 43 διαρρήξεις και τέσσερις ληστείες με την ακινητοποίηση των ενοίκων να γίνεται με λεκτικές απειλές η με τη χρήση διαφόρων αντικειμένων, που κρατούσαν. Η αξίας των κλοπιμαίων-μικρό μέρος από αυτά κατασχέθηκε- υπολογίζεται από την Αστυνομία με βάση τις καταθέσεις των θυμάτων στο μισό εκατομμύριο ευρώ!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Για την υπόθεση αυτή, κατά την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθησαν, στις περιοχές του Ασπρόπυργου και των Άνω Λιοσίων, 8 Ρομά, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον ημεδαπός συνεργός τους. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο του 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές και ληστείες σε οικίες σε διάφορες περιοχές της ανατολικής Αττικής. Η εγκληματική ομάδα, κατά την Αστυνομία, διακρινόταν για την υποδομή και την διαρκή δράση της, με τα μέλη της να ακολουθούν κανόνες ιεραρχίας και να ενεργούν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, κατοπτεύοντες, οδηγοί οχημάτων), έχοντας σχεδόν καθημερινή επαφή μεταξύ τους.

Περιπολικό

Αττική διαρρήξεις: Δύο αδέλφια οι καθοδηγητές

Δύο από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι τυγχάνουν αδέλφια, είχαν το ρόλο των αρχηγών-καθοδηγητών αλλά και την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Ως προς τον τρόπο δράσης, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, κινούντο με τα “επιχειρησιακά” οχήματα, σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, προκειμένου να κατοπτεύσουν οικίες-υποψήφιους στόχους. Κατόπιν, αφού διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων και παρακάμπτοντας τυχόν υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας, παραβίαζαν με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, κύριες εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και εισέρχονταν σε αυτές.  Όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν, μέλη τους αναρριχούνταν σε βεράντες ή μπαλκόνια των οικιών. Στη συνέχεια ερευνούσαν επισταμένα όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Όταν οι διαρρήξεις γίνονταν ληστείες

Σε περιπτώσεις που τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εισέρχονταν εντός των οικιών και διαπίστωναν την ύπαρξη ενοίκων, τους απειλούσαν είτε λεκτικά είτε με τη χρήση αντικειμένων, τους ακινητοποιούσαν και ολοκλήρωναν την εγκληματική τους δράση. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους των οικιών τους και παράλληλα συνεργοί τους εισέρχονταν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

43 κλοπές, 4 ληστείες

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας έχουν διαπράξει με τους προαναφερόμενους τρόπους 43 κλοπές και 4 ληστείες σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και 6 οχήματα.

Περιπολικό

Δείτε ακόμη

Φονικό στη Μακρινίτσα: Στον ανακριτή ο δολοφόνος -«Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις