Σαντιγί χωρίς μίξερ: Αυτό το τρικ θα σας ξετρελάνει

PLUS

Σαντιγί χωρίς μίξερ: Αυτό το τρικ θα σας ξετρελάνει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Anisa Ntaouti

Σαντιγί χωρίς μίξερ: Αυτό το μυστικό θα σας "λύσει τα χέρια".

11.04.2021 | 17:41

Θέλετε να φτιάξετε την δική σας σαντιγί, όμως δεν έχετε μίξερ στο σπίτι σας και σκέφτεστε ότι ίσως δεν σας πετύχει και τόσο καλά. Υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος που μπορείτε να δημιουργήσετε την τέλεια κρέμα που θα απογειώσει τον καφέ, την σοκολάτα ή το γλυκό σας. Είναι πανεύκολος και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεστε μίξερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα βαζάκι με καπάκι και λίγα δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη: Ένα αχλάδι την ημέρα… τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Το επόμενο βήμα είναι να έχετε δυνατό χέρι, για να χτυπήσετε την σαντιγί μέσα στο βάζο, έτσι ώστε να γίνει πηχτή σαν κρέμα. Αυτό το τρικ είναι πολύ χρήσιμο όταν δεν υπάρχει μίξερ στο σπίτι, ρεύμα ή διάθεση για πολλή καθαριότητα μετά. Η food blogger Jessica Dady της ιστοσελίδας Goodtoknow ισχυρίζεται πως όλοι μένουν εντυπωσιασμένοι από το κόλπο, αλλά και το πόσο καλά δουλεύει. Βάζουμε απλώς την κρέμα γάλακτος (ιδανικά μια double -heavy- cream, με πολλά λιπαρά) στο βαζάκι, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε δυνατά για μισό λεπτό.

Σαντιγί σπιτική με όλα τα μυστικά

Υλικά Συνταγής

350 γραµ. κρέμα γάλακτος (πολύ κρύα με 35% λιπαρά)
50 γραµ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
1 κλωνάρι βανίλια

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε σαντιγί στο σπίτι χρειάζεστε απαραίτητα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, η οποία πρέπει να είναι κατευθείαν από το ψυγείο και πολύ παγωμένη.

Αν αρωματίσετε με κλωνάρι βανίλιας την κρέμα σαντιγί, πρέπει να χαράξετε τη βανίλια, να αφαιρέσετε τον καρπό της με την λάμα του μαχαιριού και να τη ρίξετε στην κρύα κρέμα. Βάλτε επίσης και το κλωνάρι στην κρέμα. Σκεπάστε καλά με μεμβράνη κι αφήστε για μερικές ώρες στο ψυγείο στο πιο κρύο ράφι. Αυτό μπορεί να γίνει και μια μέρα πριν. Όταν είναι ώρα να χτυπήσετε τη σαντιγί, σουρώστε την κρέμα σε λεπτό σουρωτήρι και αφαιρέστε το κλωνάρι βανίλιας.

Δείτε ακόμη:

Το ψωμί που φτιάχνουν οι Γάλλοι είναι τέλειο – Χωρίς αλεύρι, πανεύκολο 
3 & 1 μυστικά να μυρίζει πάντα υπέροχα το ψυγείο
Πώς να κάψετε λίπος με λεμόνι
Ετικέτες
Exit mobile version