Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου: Κι όμως βρίσκεται στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου: Κι όμως βρίσκεται στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου: Είναι εντυπωσιακό, τεράστιο και βρίσκεται σε ελληνικό νησί.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ενυδρείο και το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Αναλυτικότερα, στα 60 διαφόρων μεγεθών ενυδρεία του, με συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρων θαλασσινού νερού, φιλοξενεί 2000 θαλάσσιους οργανισμούς από 200 διαφορετικά είδη της μεσογειακής θάλασσας, αναπαριστώντας με την κατάλληλη σκηνογραφία τους κρητικούς και μεσογειακούς θαλάσσιους βυθούς. Η δημιουργία αυτού του σύγχρονου θαλάσσιου ενυδρείου στην Κρήτη ήταν μια πρόκληση και ένα όραμα της τοπικής ερευνητικής κοινότητας. Η μοναδική ανταπόκριση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του Ενυδρείου Κρήτης, κάθε χρόνο, δικαιώνει τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν τόσο από το πρώην Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης όσο και από τον σημερινό ενιαίο φορέα θαλάσσιας έρευνας της χώρας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.).

Ψάρια

Δείτε ακόμη: Χαμός στην πλατεία Βαρνάβα το βράδυ του Σαββάτου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη

Tο CRETΑquarium εξειδικεύεται στην παρουσίαση των ειδών της Μεσογείου

Tο CRETΑquarium εξειδικεύεται στην παρουσίαση των ειδών και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, μιας θάλασσας με μοναδική βιοποικιλότητα που γέννησε πανάρχαιους πολιτισμούς και που υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ακόμη, το Ενυδρείο Κρήτης σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες καινοτόμες υπηρεσίες, περιθάλπει τραυματισμένα ζώα και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα θαλάσσια είδη.

Ψάρι

Ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τους κατοίκους της Μεσογείου

Η μακρόχρονη εμπειρία του Κέντρου στην θαλάσσια έρευνα της Μεσογείου, υποστηρίζει την εξειδίκευση του Ενυδρείου στην παρουσίαση των ειδών και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, μιας θάλασσας που συντηρεί θαυμαστή βιοποικιλότητα, που γέννησε πανάρχαιους πολιτισμούς και που υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τους κατοίκους της Μεσογείου, να μάθει, να γοητευθεί και να συμβάλει στο βιώσιμο μέλλον της. Έτσι, στο Ενυδρείο Κρήτης το θέαμα συναντιέται με τη γνώση και η εμπειρία με τον προβληματισμό.

Ψάρια

Η επίτευξη των στόχων

Για την επίτευξη των στόχων του το Ενυδρείο Κρήτης διαθέτει  εξειδικευμένους ανθρώπους με  ικανότητες, επιστημονική γνώση, ταλέντο, μεράκι και  όραμα. Όλο το δυναμικό του Ενυδρείου συνεχώς εκπαιδεύεται και καταρτίζεται με σκοπό να είναι πάντοτε σε θέση να προσφέρει υψηλής στάθμης υπηρεσίες στους επισκέπτες του Ενυδρείου. Πεποίθηση μας είναι ότι οι άνθρωποί μας αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επίτευξη των στόχων του Ενυδρείου και κατά προέκταση για την πραγμάτωση του οράματός του.

Δείτε ακόμη:

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Λυκείου – Αναλυτικά η ΚΥΑ
Καταζητείται ο Στέφανος Χίος- Μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο
35 θετικοί μαθητές και καθηγητές μέχρι τώρα μέσω των self tests -Ανοιξε η πλατφόρμα δήλωσης αποτελέσματος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις