Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα: Καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα, λέει η Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά νέα: Καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα, λέει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά νέα: Η Άγκυρα παρουσιάζει την Ελλάδα ως καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις. Έντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ.

Κλίμα έντασης δημιουργεί προπαγανδιστικό βίντεο της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, ενώ έχει γίνει γνωστή η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Με μια παραληρηματικού χαρακτήρα ανάρτηση από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι αποτελεί καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μάλιστα, με βίντεο που ανήρτησε στα social media, έκανε λόγο για στρατόπεδα προσφύγων, στα οποία οι τρομοκράτες οργανώνουν ακόμα και επιθέσεις αυτοκτονίας κατά της Τουρκίας, τη στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες αφήνονται να πεθάνουν στο Αιγαίο. Μάλιστα η Ελλάδα παρουσιάζεται ως “ο γείτονας και σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος αποτελεί καταφύγιο των τρομοκρατών”. Η Άγκυρα παρουσιάζει το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Λαύριο ως ορμητήριο Κούρδων και μέρος συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων ανταρτών.

Δείτε ακόμη: «Την 2η φορά αριστερά θα είστε στον Έβρο κ@λομπάτσοι» – Απειλές Υποχθόνιου σε αστυνομικούς

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για “απαράδεκτα μυθεύματα” και προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας. “Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών”, ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις