Πρίγκιπας Φίλιππος Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρίγκιπας Φίλιππος Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρίγκιπας Φίλιππος Μητσοτάκης: Η συνεισφορά του στον δημόσιο βίο, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, αλλά και το έργο του με τους νέους θα λείψουν πολύ, αναφέρει

09.04.2021 | 20:40

Ανακοίνωση για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου εξέδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και τη Βασιλική Οικογένεια για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα προσέφερε με αφοσίωση τις υπηρεσίες του στο Στέμμα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία επί πολλές δεκαετίες. Η συνεισφορά του στον δημόσιο βίο, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, αλλά και το έργο του με τους νέους θα λείψουν πολύ», τονίζει στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Λιτή τελετή λόγω πανδημίας

Τα μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν ως αποτέλεσμα να μην τελεστεί κρατική κηδεία με πλήρεις τιμές για τον εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο. Οπως ενημέρωσε, η βασιλική εταιρεία College of Arms ούτε θα οργανωθεί λαϊκό προσκύνημα, λόγω των περιορισμών κατά της Covid-19. «Η κηδεία δεν θα είναι κρατική με πλήρεις τιμές και δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Γουίνσδορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα», αναφέρει το College of Arms.

«Τα σχέδια για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία Covid-19 και δυστυχώς ζητείται οι πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες που συνθέτουν την κηδεία». Οπως αναφέρει ο Guardian, στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, παρά τους περιορισμούς, στη κηδεία θα υπάρχει στρατιωτική παρουσία, απλά ο αριθμός τους θα είναι μικρότερος. Οι προετοιμασίες αναμένονται στο κάστρο του Γουίνσδορ.

Χωρίς πλήθος η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Πάντως, η μεγαλύτερη αλλαγή στο πλάνο της κηδείας θα είναι η έλλειψη πλήθους. Οι αξιωματούχοι επιθυμούν να αποφύγουν οτιδήποτε ενέχει κίνδυνο εξάπλωσης κορωνοϊού. Οι πολίτες θα μπορούν να «συμμετέχουν» στην κηδεία μέσω της τηλεόρασης. Σύμφωνα με την Daily Mail, η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα είναι μια μικρή οικογενειακή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στους κήπους του Κάστρου του Γουίνσδορ, προτού θαφτεί ο δούκας στους κήπους Frogmore, όπου αναπαύονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Η ημερομηνία δεν έχει οριστεί επίσημα, αλλά πηγές ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να είναι το Σάββατο 17 Απριλίου. Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου, Βρετανοί κάθε ηλικίας έσπευσαν στις πύλες του Μπάκιγχαμ αλλά και στο κάστρο του Γουίνδσορ για να αφήσουν μερικά λουλούδια.

Exit mobile version