Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Παπανδρέου καρκίνος: Η αποκάλυψη για τη σκληρή μάχη που έδωσε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παπανδρέου καρκίνος: Η αποκάλυψη για τη σκληρή μάχη που έδωσε

Νίκος Παπανδρέου καρκίνος: Η άγνωστη περιπέτεια της υγείας του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου με την ασθένεια.

Για τη μάχη του με τον καρκίνο μίλησε ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής χωρίς ωστόσο να εκλεγεί. Μιλώντας στον Alpha 98,9 την Παρασκευή είπε πως πλέον έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τον καρκίνο, αλλά κάνει επανέλεγχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως κατά την διάρκεια της περιπέτειάς του δεν σκεφτόταν την πολιτική καθώς όπως είπε «είναι θέμα να σώσεις τον εαυτό σου. Πρέπει να κοιτάξεις μόνο τον εαυτό σου. Δυστυχώς. Ήταν η μόνη φορά ίσως που έγινα εγωιστής. Ναι έλεγα πρέπει να γίνω καλά. Δεν μπορώ να σκέφτομαι, να λύνω θέματα άλλων, τρίτων».

Νίκος Παπανδρέου: Το μισό ΠΑΣΟΚ ήθελε να φύγει ο Γιώργος

Την άποψη ότι το μισό ΠΑΣΟΚ ήθελε να αποχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε ο Νίκος Παπανδρέου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και δίνοντας συνέχεια στις χθεσινές αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος τού ζήτησε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο για να «πάρουν το κόμμα από τον Γιώργο», ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα όσα είχαν συμβεί λίγο πριν από τις εκλογές του 2012.

O Ν. Παπανδρέου σχολίασε περιστατικό που συνέβη το 2011, όταν άνθρωπος κοντά στον Βενιζέλο πλησίασε στη Βουλή τον τότε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και του είπε «είσαι παρελθόν», αλλά και το ότι η νυν ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, ζήτησε από τον τότε πρωθυπουργό να παραιτηθεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Έτσι είναι. Τρεις γυναίκες, και οι Αποστολάκη-Κεφαλίδου», απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που κάποιοι εντός ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, εκτίμησε ότι γινόταν ένα παιχνίδι εξουσίας. «Χάλαγε το σύστημα εξουσίας που υπήρχε τότε… Ψυχάρη, Λαμπράκη, τη διαπλοκή… Δεν έπαιζε αυτό το παιχνίδι. Αυτό ήταν όλο. Ούτε έκανε καλή επικοινωνία ούτε έδωσε μεγάλα δάνεια. Από τα πρώτα δάνεια που δόθηκαν (99 εκατ.) ήταν στο συγκρότημα Λαμπράκη. Με το καλημέρα. Είναι αρκετό να σε ρίξει ένας Ψυχάρης; Όχι. Είναι αρκετό να σε ρίξει ένας Ψυχάρης μαζί με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το μισό ΠΑΣΟΚ; Είναι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Βολεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ό,τι αφορά στελέχη που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παπανδρέου εξέφρασε την πικρία του, λέγοντας ότι κανείς δεν βγήκε τότε να πει ότι αυτά ήταν ψέματα. «Μια χαρά βολεύτηκαν, πήγαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγήκαν τότε να στηρίξουν», είπε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν βάζει σε αυτό το τσουβάλι τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αναφορικά με την πολιτική που εφάρμοσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτίμησε ότι στην προσπάθειά του να μη δώσει τροφή για σχόλιο περί οικογενειοκρατίας, «ήταν πιο σκληρός με μας, παρά με τους άλλους» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν είχε τότε κάποια πολιτική συνεργασία μαζί του. «Απλώς, τράβαγα τα μαλλιά μου με αυτά που θεωρούσα λάθη, με τη φορολογική πολιτική. Είχα πει τότε ότι 40% στο μηδέν εισόδημα είναι μηδέν φόρος. Δεν μπορείς να βάζεις ψηλά τον φόρο, όπως έκανε το συριζαίικο, και να περιμένεις να έχεις και έσοδα. Απλά πράγματα», είπε.

Απαντώντας αναφορικά με το αν ο ίδιος είχε κόντρα με τους συνεργάτες τού Γιώργου Παπανδρέου, σημείωσε: «Έχω τσακωθεί με όλους. Με τον πατέρα μου έχω τσακωθεί, με όλους… Διαφωνούσα με τη διαγραφή, μου φαινόταν παλαιοκομμουνιστικό κατά κάποιον τρόπο. Αυτή η έννοια της διαγραφής, τι είναι αυτό το πράγμα;».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τα θετικά της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι «όλα αυτά τα ψηφιακά που χειροκροτούμε, και καλά κάνουμε, ξεκίνησαν από την τότε προσπάθεια. Ξέρουμε για πρώτη φορά πόσα μολύβια αγοράζει το υπουργείο. Αυτό ο Γιώργος το έβαλε σαν ρήτρα στο ΔΝΤ, γιατί πίστευε ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα το κόψουν, κι έγινε προσπάθεια να το κόψουν γιατί δεν βολεύει ποιανού ξαδέλφη έχει προσληφθεί στο Δημόσιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις