Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο: 5 λάθη που κάνουμε με την μπουγάδα μας
PLUS

Βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο: 5 λάθη που κάνουμε με την μπουγάδα μας

Βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο: Ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε;

Είτε το πλυντήριο ρούχων σου είναι παλιό είτε καινούργιο, υπάρχουν μερικές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του. Παρακάτω θα διαβάσετε πέντε λόγους που το πλυντήριο σας υπολειτουργεί.

Απλωμένα τζίν

Αρχικά βάζετε πάρα πολλά ρούχα

Η υπερφόρτωση του πλυντηρίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του και συγκεκριμένα να μειώσει την ταχύτητα περιστροφής του πλυντηρίου, αφήνοντας τα ρούχα πολύ υγρά μετά την ολοκλήρωση του πλυσίματος. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο στη λειτουργία του δικού σας πλυντηρίου, δοκιμάστε να αφαιρέσετε ορισμένα ρούχα, να τα αναδιανείμετε, και να εκτελέσετε ένα νέο κύκλο ξεβγάλματος και στυψίματος.

Ρούχα

Δείτε ακόμη: Ξέβαψαν τα λευκά στο πλυντήριο; Πώς θα τα σώσεις!

Χρησιμοποιείτε καλώδιο επέκτασης

Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο ρούχων σας χρησιμοποιεί ένα τυπικό καλώδιο τροφοδοσίας. Αποφύγετε την χρήση καλωδίου επέκτασης για την τροφοδότηση του πλυντηρίου σας. Τα περισσότερα καλώδια επέκτασης αδυνατούν να μεταδώσουν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται ένα πλυντήριο για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η έλλειψη ηλεκτρικής ισχύος να μειώσει την ταχύτητα περιστροφής του πλυντηρίου, αφήνοντας τα ρούχα βρεγμένα. Η χρήση καλωδίου επέκτασης μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερθέρμανση και απενεργοποίηση του πλυντηρίου στα μέσα του κύκλου του.

Μανταλάκια

Λάθος λειτουργία πλυσίματος

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του κύκλου πλυσίματος στο πλυντήριό σας. Για παράδειγμα, η ρύθμιση ευαίσθητων ρούχων ή του πλυσίματος στο χέρι, μπορεί να έχει λιγότερο αριθμό στροφών έως και καθόλου, για τον πολύ απλό λόγο ότι τα ευαίσθητα υφάσματα και ρούχα, απαιτούν πιο απαλό και ήπιο πλύσιμο.

Απλωμένα ρούχα

Δεν περιστρέφεται σωστά το πλυντήριο σας

Όταν το πλυντήριό σας δεν περιστρέφεται σωστά, παρατηρούνται κάποια από τα παρακάτω στοιχεία:

  • Βλάβη στο μηχανισμό του καπακιού για τα πλυντήρια άνω φόρτωσης
  • Βλάβη στο μάνδαλο της πόρτας για τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης
  • Βλάβη στον ιμάντα κίνησης που υποστηρίζει την περιστροφή της λεκάνης πλύσης

Τα ρούχα σας δεν αποστραγγίζονται

Τα προβλήματα αποστράγγισης μπορεί να αποτελούν το λόγο που το πλυντήριό σας αφήνει βρεγμένα τα ρούχα σας. Δείτε πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε:

  • Σωλήνας αποστράγγισης: Επιθεωρήστε οπτικά τον εύκαμπτο σωλήνα για τσακίσεις. Ισιώστε προσεκτικά τυχόν ρωγμές για να διασφαλίσετε ότι το νερό ρέει κανονικά μέσω του σωλήνα.
  • Φίλτρο αποστράγγισης: Στη μπροστινή μεριά του πλυντηρίου και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος του, υπάρχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχει το φίλτρο αποστράγγισης. Βγάλτε το φίλτρο και αφαιρέστε τυχόν θραύσματα και βρωμιές.
  • Αντλία αποστράγγισης: Η αντλία αποστράγγισης βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος του πλυντηρίου. Ελέγξτε την αντλία για τυχόν απόφραξη.
πλυντήριο

Δείτε ακόμη:

Εύκολο κέικ χωρίς μίξερ – Έτοιμο σε 10 λεπτά
Πώς να καθαρίσετε τα μαξιλάρια – Αυτός είναι ο σωστός τρόπος
Πώς θα φτιάξεις το δικό σου σπιτικό ψωμί εύκολα, γρήγορα και οικονομικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις