Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κυλικεία σχολείων θα ανοίξουν: Έτσι θα λειτουργήσουν από τις 12 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Κυλικεία σχολείων θα ανοίξουν: Έτσι θα λειτουργήσουν από τις 12 Απριλίου

Κυλικεία σχολείων θα ανοίξουν: Η ανακοίνωση από την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την Δευτέρα 12 Απριλίου λειτουργούν, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τα κυλικεία εντός λυκείων και σχολείων ειδικής αγωγής, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα, τα κυλικεία που λειτουργούν εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων (λυκείων και σχολείων ειδικής αγωγής), θα λειτουργήσουν υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Πώληση μόνο προσυσκευασμένων προϊόντων από τον επιτρεπόμενο κατάλογο, με τη διαδικασία “παραλαβής από το κατάστημα” (take away).

-Απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ορθοστατών (stands).

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας και τοποθέτηση απολυμαντικών σε εμφανή σημεία.

-Διασφάλιση συνθηκών εξαερισμού.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις, παραμένουν εντός του πλαισίου οικονομικών ενισχύσεων, που ισχύει για τον κλάδο της εστίασης.

Μαθητές στο σχολείο

 Δύο υποχρεωτικά self tests ανά βδομάδα

Την Δευτέρα, 12 Απριλίου, ανοίγουν τα Λύκεια στη χώρα, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορoνοϊό με τον Βασίλη Κικίλια η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να ανοίξουν και οι 3 τάξεις των Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, εγκρίνοντας την σχετική εισήγηση του υπ. Παιδείας με «όπλο» τα υποχρεωτικά self test που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία.

Κεραμέως: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια σε όλη τη χώρα

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε και επίσημα τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

«Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, όπως:
η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

η χρήση αντισηπτικών,

οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,

τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά», τόνισε η κα Κεραμέως.

«Επιπλέον προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορoνοϊού προβλέπεται τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές», επισήμανε μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις