Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καραϊβάζ δολοφονία: Φίλοι, γνωστοί και συνάδελφοι λένε το τελευταίο “αντίο”
ΕΛΛΑΔΑ

Καραϊβάζ δολοφονία: Φίλοι, γνωστοί και συνάδελφοι λένε το τελευταίο “αντίο”

Καραϊβάζ δολοφονία: Το τελευταίο "αντίο" στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ λένε φίλοι, γνωστοί και συνάδελφοί του τις τελευταίες ώρες. Το προφίλ του έχει γεμίσει με συλλυπητήρια μηνύματα.

Φόρο τιμής στον καλό τους φίλο, Γιώργο Καραϊβάζ ο οποίος ήταν ιδρυτής και εμπνευστής της ιστοσελίδας bloko.gr, θέλησαν μέσω μιας ανάρτησης να αποτίνουν οι Σπύρος Λεβειδιώτης και Μανώλης Ασαριώτης. Ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός σε φονική ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής. «Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες». Με αυτές τις λέξεις «κλείνει» το κείμενο το οποίο ανάρτησαν οι συνεργάτες του Γιώργου Καραϊβάζ στην ιστοσελίδα θέλοντας να πουν το δικό τους «αντίο» στο φίλο τους.

Συγκεκριμένα έγραψαν: Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας.

Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.

Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

Οι φίλοι

Σπύρος Λεβειδιώτης

Μανώλης Ασαριώτης.

Reuters: «Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα»

Το πρακτορείο Reuters αναφέρθηκε στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο τηλεγράφημα το διεθνές πρακτορείο αναφέρει: Δύο ένοπλοι με μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο, το έγκλημα έγινε κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, δήλωσε η αστυνομία. Ο Γιώργος Καραϊβάζ, βετεράνος δημοσιογράφος για τον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό STAR TV, ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό για τα αστυνομικά ρεπορτάζ του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτέλεια Πελώνη είπε ότι η δολοφονία «μας συγκλόνισε όλους». «Οι αρχές ήδη ερευνούν για να συλλάβουν τους δράστες και να τους φέρουν στη δικαιοσύνη», είπε. Η αστυνομία είπε ότι ο Καραϊβάζ πυροβολήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα, τον πυροβόλησαν πολλές φορές κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο, στα νότια της Αθήνας. Συλλέχθηκαν δώδεκα κάλυκες από το σημείο, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για πιθανό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ωστόσο η αστυνομία είπε ότι ο φόνος είχε σαφώς σχεδιαστεί προσεκτικά. «Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Guardian: Οι δολοφονίες δημοσιογράφων είναι σπάνιες στην Ελλάδα

Στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρθηκε και η ιστοσελίδα theguardian.com η οποία μετέδωσε την είδηση, τα συναισθήματα των συναδέλφων του στο Star, και στην συνέχεια σημείωσε πως «Οι δολοφονίες δημοσιογράφων είναι γενικά σπάνιες στην Ελλάδα». Στο άρθρο έγινε αναφορά και στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το 2010 αλλά και στην επίθεση κατά του Στέφανου Χίου όταν είχε δεχθεί πυροβολισμούς.

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας – “Τους είδα να του ρίχνουν τη χαριστική βολή”

Οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά το σημείο της δολοφονίας, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, φέρεται να ήταν 9mm. Σημαντικό στοιχείο της έρευνας θα αποτελέσει το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, που οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν. Ήδη αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών αναζητούν κάμερες που τυχόν έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αδίστακτων δολοφόνων.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε από τη δουλειά του, στις 2 και τέταρτο το μεσημέρι, στο σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Άννινου στον Άλιμο. Στάθμευσε το μαύρο τζιπ που οδηγούσε σε ένα παρκάκι λίγα μέτρα μακριά από την πόρτα του σπιτιού. Εκεί του είχαν στήσει καρτέρι δύο άνδρες με μια μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού τύπου σκούτερ. Σύμφωνα με μαρτυρίες δεν φορούσαν κράνη και ο ένας φορούσε χακί στρατιωτικό μπουφάν.

Όταν ο δημοσιογράφος βγήκε από το αυτοκίνητό του τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν πολλές φορές σε όλο του το σώμα με όπλο με σιγαστήρα. 17 κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών που έσπευσαν στο σημείο, κατέθεσαν 4 αυτόπτες μάρτυρες. Φαίνεται πως κανένας δεν άκουσε ήχο πυροβολισμού. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους του δήμου Αλίμου που κλάδευαν κάποια λουλούδια. Μόλις ολοκληρώθηκε η δουλειά τους, εμφανίστηκαν οι δύο δολοφόνοι. Οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις τους είναι πολύ σημαντικές.

Ωστόσο, υπάρχει και η μαρτυρία μιας αυτόπτη μάρτυρα στην κάμερα του Star που όπως υποστήριξε είδε τους δράστες να του ρίχνουν τη χαριστική βολή, πυροβολώντας τον στο κεφάλι, για να είναι σίγουροι ότι είναι νεκρός. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο σκουτεράκι -σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες- και τράπηκαν σε φυγή. Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δύο άνδρες. Δεν αποκλείεται να το έχουν εγκαταλείψει σε κάποιο σημείο για να συνεχίσουν τη διαφυγή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις