Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλιππίδης εισαγγελέας: Έφτασε η κρίσιμη ώρα – Ανατριχίλα από τις καταγγελίες
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλιππίδης εισαγγελέας: Έφτασε η κρίσιμη ώρα – Ανατριχίλα από τις καταγγελίες

Φιλιππίδης εισαγγελέας: Η αυτοπρόσωπη παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη σε αυτό το στάδιο της εισαγγελικής έρευνας δεν είναι υποχρεωτική

Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το ραντεβού του ηθοποιού με τον εισαγγελικό λειτουργό Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος του έχει αποστείλει κλήση  για παροχή εξηγήσεων σχετικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών που αφορούν σε μία περίπτωση βιασμού και σε δύο απόπειρες βιασμού. Η κλήση στον Πέτρο Φιλιππίδη απεστάλη την περασμένη Παρασκευή. Ο ηθοποιός θεωρείται από τον Εισαγγελέα ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης και θα πρέπει να δώσει ανωμοτί κατάθεση, αφού πρώτα ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί. Η αυτοπρόσωπη παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη σε αυτό το στάδιο της εισαγγελικής έρευνας δεν είναι υποχρεωτική. Έτσι, είναι πολύ πιθανό σήμερα να μην δώσει ο ίδιος το «παρών» στην Εισαγγελία, αλλά να προσέλθει ο δικηγόρος του, να παραλάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημα με τις εξηγήσεις του.

Δείτε ακόμη: “Τα αρχ@ θα μου @σουν τα κανάλια” – Ενώπιον του εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης

Από τις εξηγήσεις του ηθοποιού, αλλά και από τις μαρτυρίες και τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία θα κριθεί το εάν ο Εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι. Οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη έφτασαν στην Εισαγγελία μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #me_too. Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει περιγράψει στον Εισαγγελέα ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό το 2008 μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του. Όπως έχει καταγγείλει, είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει. Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Φιλιππίδης καταγγελίες: Και οι τρεις γυναίκες αναζητούσαν εργασία

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέστηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα έχει περιγράψει ότι το 2010 βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για έναν ρόλο και εκείνος της επιτέθηκε ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει. Άλλη γυναίκα, έχει καταθέσει πως το 2014 δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, ο οποίος είχε προσφερθεί να τη μεταφέρει, μετά από ραντεβού για δουλειά. Η τρίτη φέρεται να έχει περιγράψει στην κατάθεσή της ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2008 από τον πρωταγωνιστή μέσα στο θέατρο, όπου είχε πάει ψάχνοντας δουλειά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί. Οι εξηγήσεις μπορούν να δοθούν είτε αυτοπροσώπως είτε διά γραπτού υπομνήματος προς τον εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφανθεί αν τα στοιχεία επαρκούν ή όχι για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Φιλιππίδης εισαγγελέας: Ο βιασμός

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 και η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που πλέον ζητά εξηγήσεις για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο απόπειρες βιασμού

Ο πλούσιος από καταγγελίες φάκελος του ηθοποιού εμπεριέχει και δύο απόπειρες βιασμού. Η πρώτη σύμφωνα με την καταγγέλλουσα που έχει καταθέσει στον εισαγγελέα είχε πάρει μέρος τον Φεβρουάριο του 2010. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η κοπέλα έψαχνε δουλειά και επισκέφτηκε τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος μετά την αξιολόγηση του βιογραφικού της την κάλεσε να παρευρεθεί στο καμαρίνι του στο θέατρο,στο πλαίσιο μιας παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος. Της είπε ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση, γεγονός που, όπως ήταν επόμενο, την ενθουσίασε. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, ο ηθοποιός την κάλεσε στο καμαρίνι του. Μπαίνοντας στο καμαρίνι, η ηθοποιός είδε τον συνάδελφό της με το εσώρουχο. Ο δημοφιλής κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί.

Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο

Η νεαρή ηθοποιός, σύμφωνα με την καταγγελία, αντιστάθηκε και προσπάθησε να αποτρέψει τον βιασμό της με κάθε ικμάδα δύναμης που διέθετε, αλλά ο Φιλιππίδης ήταν απτόητος και συνέχιζε την προσπάθειά του να ικανοποιήσει τις ορέξεις του. Η καταγγέλλουσα έχει αναφέρει ότι κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό χτυπώντας τον με το πόδι της. Έτρεξε στην πόρτα, αλλά ήταν κλειδωμένη. Ο εφιάλτης έδειχνε να μην έχει τέλος και εκείνη άρχισε να ουρλιάζει. Τότε ο Φιλιππίδης της είπε ειρωνικά: “Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”.

Στη συνέχεια, η νεαρή κοπέλα έπιασε το παλτό και την τσάντα της και άρχισε να χτυπάει την πόρτα. Την πλησίασε και με αυστηρό ύφος την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. “Αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή! Να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου τόσο πιο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω! Θα σε καταστρέψω! Θα με βρεις μπροστά σου”. Μάλιστα, η καταγγέλλουσα φέρεται να αποδίδει στον Πέτρο Φιλιππίδη το γεγονός ότι την απέρριψαν σε κάστινγκ που είχε κάνει, ένα χρόνο μετά, ώστε να συμμετάσχει σε μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

Τα αρχ… θα μου κλάσουν τα κανάλια!

Μια ακόμη παθούσα, η οποία επίσης καταγγέλλει απόπειρα βιασμού από τον γνωστό ηθοποιό, αναμένεται να κινηθεί και εκείνη επίσημα εναντίον του. Όπως είχε καταγγείλει, τον Αύγουστο του 2014, είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν ανατριχιαστική. Σύμφωνα με την καταγγελία της, η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητο του Φιλιππίδη για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, αποπειράθηκε να τη βιάσει.

“Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια!”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα αρχ… θα μου κλάσουν τα κανάλια!”, είχε περιγράψει στην καταγγελία της. “Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’τον! Πάρ’τον στο στόμα”, μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. “Άντε γαμ… που θες και ρόλο!”.

Φιλιππίδης

Φιλιππίδης: Τον είχαν διώξει από σχολή

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», σπουδαστές σε πολύ γνωστή δραματική σχολή όπου δίδασκε ο άλλοτε αγαπημένος κωμικός του κοινού, τον είχαν καταγγείλει για ανάγωγες συμπεριφορές και εξαιρετικά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Πριν από επτά χρόνια, όταν οι καταγγελίες από σπουδαστές έφτασαν στη διεύθυνση της δραματικής σχολής, εκείνη τον έδιωξε από το δυναμικό της. Σύμφωνα με τη «Real», ακούγεται πως σε μια από τις συχνές «εκρήξεις» του γνωστού ηθοποιού, μπροστά σε όλη την τάξη, προσέβαλε έναν μαθητή, λέγοντάς του: «Εσύ, αγοράκι μου, Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα γίνεις ποτέ». Τότε ο σπουδαστής απευθύνθηκε κλαίγοντας στη διεύθυνση της σχολής και εκείνη αποφάσισε να λήξει η συνεργασία τους, αφού ανάλογα παράπονα είχαν διατυπωθεί αρκετές φορές.

Σημειώνεται ότι και ο Δημήτρης Λιγνάδης εκδιώχθηκε από την ίδια σχολή όπου δίδασκε, έπειτα από διαμαρτυρία σπουδαστών ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων έκανε συζητήσεις «που αφορούσαν σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις